Megbízatás és függetlenség között – Médiatalálkozót tartottak Berlinben

Forrás: Neue Zeitung

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Folytatódott az előző évek sikeres találkozóinak sora: a Deutsche Gesellschaft e. V. egyesület szervezésében Kelet-Európa német nyelvű és kisebbségi sajtóorgánumainak képviselői két informatív napot tölthettek el a német fővárosban.

IMG_6897

Zwischen Auftrag und Unabhängigkeit (Megbízatás és függetlenség között) volt a címe annak a november 29-én és 30-án megtartott találkozónak, mely lehetőséget adott a résztvevőknek a kapcsolatépítésre és az eszmecserére, illetve olyan segítséget nyújtott, melyeket az újságírók munkájuk során hasznosíthatnak. Külön hangsúlyt kapott az új kapcsolatok kiépítése, az impulzusszerzés és az Európa különböző országaiból érkezett szakemberek közti hálózat kiépítése. A két nap során állapotfelmérést végeztek, diskurzust folytattak a helyi újságírói aktivitásokról, az újságírói tevékenység kihívásairól és kilátásairól tanácskoztak tekintettel a változó politikai és mediális folyamatokra, de foglalkoztak az új médiaformákkal és marketingstratégiákkal is. Kitértek továbbá az online újságírást érintő trendekre, stratégiákra és fejlődési folyamatokra, egyes szerkesztőségek pedig lehetőséget kaptak az ezen a területen végzett munkájuk bemutatására.

A kétnapos találkozóra Németországból, Dániából, Grúziából, Kazahsztánból, Lengyelországból, Oroszországból, Szlovákiából, Csehországból és Magyarországról összesen 18-an érkeztek. A magyarországi németeket Ambach Mónika (Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár), Meczker Péter (Bonnharder Nachrichten) és Sós Gabriella (Neue Zeitung) képviselték.

Sós Gabriella

magyarra fordította. Grund Lajos

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo