Hartán kezdte meg utazását a „Blickpunkt” legújabb vándorkiállítása

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

2018 decemberében Harta Német Nemzetiségi Önkormányzata és a helyi Hagyományőrző Kulturális Egyesület karácsonyi vásárt tartott a Művelődési Ház udvarán. A program ideje alatt az épületben a hartai kincseket bemutató fotók mellett az érdeklődők a tavalyi Blickpunkt – Képek versenye döntőbe jutott alkotásaiból összeállított képanyagot is megcsodálhatták. Így a Bács-Kiskun megyei nagyközség lett a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (rövidebb néven: Zentrum) legújabb vándorkiállításának első állomása.

KARACSONYI VASAR

Az alábbi sorokat Grőb Gyuláné, az egyik szervező küldte el nekünk:
„A hartai IX. Karácsonyi Vásár kultúrprogramját óvodásainktól, iskolásainktól, valamint a Hagyományőrző Kulturális Egyesülettől ajándékként kaptuk. A látogatókat a Blickpunkt-vándorkiállítás színes fotóival köszöntöttük. A vásáron pedig a sok portéka között „hartaicumokat” is találtunk, például kis festett tárgyakat, mézet stb. Az ünnepi estén helyi specialitásokat, sült kolbászt, forralt bort fogyasztottunk, így az idő kellemesen telt.”

***

Ha szeretné településén kiállítani a 2018-as Blickpunkt – Képek versenye döntőbe jutott alkotásaiból összeállított vándorkiállítást, vegye fel a kapcsolatot a Zentrum-irodával (+36-1-373-0933, info@zentrum.hu).

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo