Ismét indul duális szakképzés a győri Audi Hungaria ÁMK-ban

Forrás: AHS

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

2019 szeptemberében harmadik alkalommal indul az

„Idegennyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző”

elnevezésű duális kereskedelmi szakképzés a győri Audi Hungaria ÁMK-ban.

A győri Audi Hungaria Általános Művelődési Központban korábban általános, az óvodától a gimnáziumig terjedő oktatás folyt. A 2017-2018-as tanév kezdetével azonban az intézmény képzési kínálata szakképzési tagozattal bővült. Az Audi Hungaria ÁMK a kétnyelvű duális szakképzéssel a régióban működő vállalatok jövőbeni munkaerőigényének biztosításához kíván hozzájárulni. A 2017-2018-as tanévben az első évfolyam 12 diákja kezdte meg a német modell szerint bevezetett kétéves duális kereskedelmi szakképzést. Ezt követően a 2018-2019-es tanév elején kezdődött a második képzési évfolyam.

2016_09_26_Audi Hungaria Schule 004

Az „Idegennyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző“ elnevezésű duális szakképzés keretében a szakmai oktatás két helyszínen, túlnyomórészt német nyelven folyik. A diákok az elméleti alapismereteket heti két tanítási napon az Audi Hungaria ÁMK-ban sajátíthatják el, a gyakorlati képzés pedig heti három napon az egyes szakképző vállalatoknál – AUDI HUNGARIA, BOS, DUVENBECK, KACO, KNÜPPEL, MAN, MOL, REHAU – történik. Az iskolai oktatás a szakképzési követelményeknek, valamint a későbbi szakmai tevékenység igényeinek megfelelően zajlik.

Ez a Magyarországon teljesen új szakképzés 2016-ban az Audi Hungaria Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány kezdeményezésére kapott OKJ-akkreditációt. A képzésre érettségivel és kitűnő német nyelvtudással, valamint különös elhívatottsággal rendelkező fiatalok jelentkezhetnek. A képzés időtartama két év. Az itt szerzett képesítés németországi elismertetésére is lehetőség nyílik. A diákok ezen felül a németországi kultuszminiszteri konferencia angol nyelvvizsgáját is megszerezhetik.
Ezen képesítés továbbá ideális felkészítést nyújt későbbi duális gazdasági tanulmányokra – akár németországi egyetemeken is.

audi2019_m

Az Audi Hungaria ÁMK-ban harmadik alkalommal induló képzésre 2019. február 28-ig várják az érdeklődők jelentkezését. Pályázatok benyújtására az Audi Hungaria ÁMK honlapján található online jelentkezési felületen keresztül van lehetőség.
Az új szakképzéssel, valamint a pályázati folyamattal kapcsolatos további információ az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ honlapján a Szakképzés/Kereskedelmi szakképzés – Áttekintés címszó alatt található.

Aktualizálva: 2019. február 21.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo