Kiválóan minősült és új főigazgatóval folytatja a munkát a bajai német oktatási központ

Forrás: LdU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A tanulókat önállóságra nevelik, és rendkívül eredményesen készítik fel a német és a magyar érettségire – többek között ez derült ki egy közelmúltbéli vizsgálatból, amelyet németországi szakemberek végeztek a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjában (MNÁMK). A részben az országos német önkormányzat fenntartásában működő bajai oktatási intézmény másodszor is kiérdemelte a „Kiváló külföldön működő német iskola” címet.

image-1

Bizonyos felülvizsgálati eljárást sikeresen teljesítve 2011 májusától kaphatják meg a külföldi német iskolák a német államelnök aláírásával ellátott okiratot, a „Kiváló külföldön működő német iskola“ védjegyet. A 72 minőségi feltétel meglétét ellenőrző tanfelügyelők az iskola profilját és teljesítményét veszik górcső alá. A felülvizsgálatra ötévente kerül sor. Azokat az iskolákat, amelyek a német oktatási minisztérium által elfogadott német érettségit biztosítanak, nemcsak az adott ország, de a német külügyminisztérium és a Szövetségi Közigazgatási Hivatalban működő külföldi iskolákat felügyelő központ is támogatja. A világ 70 országában jelenleg 140 ilyen iskola működik összesen 81.000 tanulóval, akik közül 60.000 nem német származású. Az említett intézményekben a fogadó ország kultúrájával és társadalmával való találkozás éppúgy kiemelt szerephez jut, mint a külföldön élő német gyermekek iskolai ellátása vagy a német nyelv támogatása.

A Magyarországi Németek Általános Művelődési Központját ez év januárjától Szauter Terézia vezeti, aki a 2018-ban leköszönt Scherer Gabriellát váltotta a főigazgatói székben. Szauter Terézia 1989 óta tanít az iskolában, éveken át dolgozott igazgatóhelyettesként, első emberként pedig a folytonosság jegyében elődje programját szeretné folytatni.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo