KÓTA-díjat kapott Németh Tibor

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége nemzetiségi kategóriában KÓTA-díjjal tüntette ki a nagymányoki Németh Tibort a magyar zenekultúra területén végzett kimagasló munkássága elismeréséül.

Kóta-díjat kapott Németh Tibor

A KÓTA-díjat 2004 óta adományozza a Szövetség a kiemelkedő művészi munka és a közösségért végzett áldozatos tevékenység elismeréseként. Az elismerést – amelyet a nem hivatásos kórus-, zenekari és népzenei élet legkiválóbb képviselői nyerhetnek el, – tizenkét kategóriában szavazza meg az elnökség.

Németh Tibor Nagymányokon él és Bonyhádon tanít. Német felmenői végett, családi indíttatásból kezdett el a citera iránt érdeklődni. Szenvedélyesen gyűjti a magyarországi német zenéket. Előadóművészként is számos sikert ért el. Alapítója az 1994-ben alakult Németh-Gallusz Duónak, amely 2015 óta Németh-Stix Duóként működik, és nagy sikerrel koncertezik kül- és belföldön egyaránt.

Németh Tibor, aki a német nemzetiségi zenei élet aktív és elismert szereplője január 20-án, a Magyar Kultúra Napja alkalmából vehette át Budapesten a rangos kitüntetést. Az ünnepi koncerten duópartnerével, Stix Máriával is színpadra álltak.

A 2018. évi KÓTA-díjasok neveit itt találják >>>

Ambach Mónika
Fotó: Stix Mária

A Németh-Stix duó 2018. december 12-én a Zentrum adventi rendezvényén is nagy sikerrel működött közre. (videó) >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo