Különleges rendezvénnyel kezdődött az év

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Café Klimt című kamaradarab szerepelt elsőként a idei év programjában a Magyarországi Németek Házában. Frank Ildikó hét különböző, a szecesszió korában élő nőalakot formál meg az előadásban, akik egy bécsi kávéházban az életről, női sorsokról, háborúról, magányról elmélkednek.

20190130_182422

Az Ágoston Zoltán írta monológok érzékletesen ábrázolják a 1918-as évet. Korabeli filmfelvételek és Dr. Bagi Dániel zongorajátéka tagolják a darabot jelenetekre és teremtenek különleges hangulatot.
Kiválóan illeszkedve az előadáshoz, a vendégeket egy osztrák süteménnyel kínálták. Az islereken pedig nem véletlenül szerepelt egy kerek szám. Ambach Mónika, a Zentrum igazgatója elárulta, hogy a január 30-i est volt a Zentrum-Programme im HdU sorozat 100. rendezvénye.

Az elmúlt évadokban több mint 5000 vendég látogatott el a Zentrum szervezte kiállításokra, film- és színházi bemutatókra, pódiumbeszélgetésekre, koncertekre, előadásokra és gyerekműsorokra. A 2013 óta szervezett események sikeréért a közreműködőket és a szponzorokat köszönet illeti. Jobban nem is kezdődhetett volna az év, hiszen az intézmény ősszel ünnepli majd alapításának 15. évfordulóját, amihez ez az est kiváló felütésnek bizonyult.

További képek >>>
Fotók: Ambach Mónika, Grund Lajos

〰〰〰〰〰

Támogatók:
Magyarországi Németek Országos Önkormányzata
Miniszterelnökség • Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
NEMZ-KUL-19-1047

Szervező:
Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum)

szponzorok_2019 (1)

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo