Pécsi Német Misék – Kórusok kerestetnek!

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Pécsett a Belvárosi Templomban (Dzsámi) évtizedeken át tartottak német miséket. Idéntől a Ferencesek Templomában (a Ferencesek utcája végén) folytatódnak a Pécsi Német Misék, az adott hónap 3. szombatján.

A szervezők kórusokat keresnek, akik fel szeretnének lépni, a misét énekekkel kísérni. Kántor adott a templomban, szívesen orgonál, ha valakinek nincs kántora.

A következő időpontokra várják a kórusok jelentkezését:
2019. május 18.
2019. június 15.
2019. július 20.
2019. augusztus 17.
2019. szeptember 21.
2019. október 19.
2019. november 16 

Amely kórus szeretne szerepelni a misék valamelyikén (akár több alkalommal is), vagy további információt szeretne kapni, jelentkezzen Brandt Ritánál a pécsi Lenau Házban az alábbi elérhetőségek valamelyikén.
E-mail: rita.brandt@lenau.hu
Tel.: 06/72/332-515

Sajnos az anyagi lehetőségek nem teszik lehetővé útiköltség vagy más díjak fizetését. Ebben esetlegesen az adott helyi német önkormányzat vagy a megyei német önkormányzat, illetve megyei német szövetség tudna segítséget nyújtani.

A szervezők azonban – egyeztetve a Pécsi Püspökséggel – az egyházi helyszíneket, épületeket belépőjegy nélkül meg tudják mutatni a csoportnak. (Tehát az út és a fellépés egyben egy kirándulásnak is felfogható Baranyába, illetve a megyeszékhelyre, Pécsre.)

Természetesen a misét, ahogy az már hagyomány, a Magyar Rádió 4-es csatornájának nemzetiségi műsora másnap, azaz vasárnap 10 órakor országos adásban sugározza.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo