Régi idők történetei

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Ismét egy szép rendezvényen vehettek részt a gyerekek a Magyarországi Németek Házában. A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ február 17-re Tóth Krisztinát hívta, hogy előadja a Süssünk, süssünk valamit című bábjátékát. A vidám darabban, ami egy takaros kis sváb konyhában játszódik, Khádi mesél régi történeteket a nagyszüleiről.

20190217_104738_HDR

Ez mind igaz volt? – kérdezte egy kisfiú az előadás után. Ki tudja, talán igen, talán nem. Egy azonban biztos, hogy a közönség szórakoztató és tanulságos történeteket hallhatott egy hiteles előadásban. Szebben nem is lehetne elmesélni, amikor a nagypapa egykoron háztűznézőbe ment és egy alma segítségével találta meg a jövendőbelijét. Mikor a leány a felkínált almát kettévágta és a felét a fiúnak kínálta. Megtörténhetett, de talán csak tanulságos történetként mesélték egykoron. Mindenesetre a fiatalember egy dologban biztos volt: ha ez a csinos leányzó hajlandó megosztozni vele, akkor semmi sem állhat a közös élet útjában.

A többi történet is arról szólt, hogy az együtt eltöltött évek sem zajlottak mindig zökkenőmentesen, azonban ha két ember megérti egymást, akkor mindig minden jóra fordul.

Ambach Mónika
Fotó: Grund Lajos
Zentrum.hu

További képek >>>

〰〰〰〰〰

Támogatók:
Magyarországi Németek Országos Önkormányzata
Miniszterelnökség • Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
NEMZ-KUL-19-1047

Szervező:
Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum)

szponzorok_2019 (1)

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo