A férfiak és a nők egyszerűen nem illenek egymáshoz

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Egy Loriot-est a Lenau Házban

Vicco von Bülow, ismertebb művésznevén Loriot, egyike a 20. század legismertebb és legsokoldalúbb német humoristáinak. Az 1950-es évektől kezdve a 2011-ben bekövetkezett haláláig az irodalom, a televízió, a színház és a film műfajain belül is kamatoztatta tehetségét. Mai napig németek milliói tudnak teljes dialógusokat betéve tőle. A karikatúráival és a találó szövegeivel rámutatott, hogy nincs viccesebb és abszurdabb a hétköznapjainknál.

008_Loriot_20190221_NNFoto

Annak ellenére, hogy a német nyelvterületen nagy népszerűségnek örvend, Magyarországon, sőt még a magyarországi németek körében is viszonylag ismeretlennek számít. Frank Ildikó és Farkas Gergő színeszek, illetve Lozsányi Tamás zongorista elhatározták, hogy ezen változtatni szeretnének, mégpedig egy a Loriot művészi hagyatékán alapuló egész estés kamaraszínházi darabbal.

030_Loriot_20190221_NNFoto

A premierre 2019. február 21-én került sor a pécsi Lenau Házban. A karikatúráiból, jeleneteiből és az átköltött dalaiból összeállított műsor méltó volt a népszerű humoristához: A közönség sok nevetéssel és lelkes tapssal jutalmazta az előadást.

Szeitz István

Fotó: Hubay József

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo