Hiába, a gyerekek a legőszintébb kritikusok




Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Ez alkalommal a barátságról és a háláról volt szó a gyermekrendezvényen a Magyarországi Németek Házában, amire a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár invitálta a legfiatalabb közönséget gyermeknap alkalmából.

IMGP0445

– Ezek a darabok előadásról-előadásra változnak a gyerekek reakciói alapján – mondta Lotz Katalin. Azt is elárulta, hogy május 25-én első alkalommal játszották Sipos Eszterrel Janosch Irány Panama! című meséjét. Ezt azonban senki nem vette észre. A gyerekek szerint az előadás vicces és az állatokat is nagyon bírták, akikkel a medve és a tigris a kalandos és tanulságos utazásuk során összefutnak. A két főszereplő kitartóan keresi a Panama nevű titokzatos helyet, ahonnan a finom banán származik. Közben arra is rájönnek, hogy milyen értékes az ő barátságuk és milyen csodás otthonuk van.

A színésznők a gyerekek minden reakciójára rögvest reagáltak. Kiváló érzékkel váltottak adott helyeken – amolyan nyelvi kapaszkodót nyújtva – németről magyarra, majd vissza. Kreativitásuknak és talpraesettségüknek köszönhetően a legkisebbek figyelmét is fenn tudták tartani.

Ambach Mónika

Fotó: Grund Lajos

További képek >>>

〰〰〰〰〰

Támogatók:
Magyarországi Németek Országos Önkormányzata
Miniszterelnökség • Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
NEMZ-KUL-19-1047

Szervező:
Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum)

szponzorok_2019 (1)

Ajánlott hírek