Nemzetiségi nap és Blickpunkt-kiállítás Herenden




Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Herendi Német Nemzetiségi Önkormányzat június 8-án rendezte a település német nemzetiségi napját, amely svábbállal zárult.

A kiállitas latogatoi1

A fellépő csoportok a helyi óvoda két német nemzetiségi csoportja, az általános iskola Regenbogen dalköre és német nemzetiségi tánccsoportja, a város Német Nemzetiségi Dalköre, a felnőtt Vergissmeinnicht Tánccsoport, valamint a Komárom-Esztergom megyei Baj település Német Nemzetiségi Énekkara voltak. A herendi Pesovár Ernő Művelődési Ház a fellépőkkel együtt mintegy 200 érdeklődőt látott aznap vendégül.

dav

Ez az esemény keretezte a Blickpunkt 2018. évi legjobb alkotásokból összeállított kiállítást. A bemutató helyszíne a Művelődési Ház előtere volt. A képeket zárt tárlókban helyeztük el, melyekehez könnyű volt hozzáférni, így egyszerre többen is megtekinthették a fotókat.

A kiallítas latogatoi2

A hét folyamán több látogató betért a közösségi házba, ezért mi magunk is bízunk abban, hogy sokan látták az összeállítást és akadnak, akik kedvet kaptak a fotózáshoz, és német nemzetiségi tematikájú képeikkel neveznek az idei versenyre.

A kiallítas latogatoi3

A Herendi Német Nemzetiségi Önkormányzat köszönetet mond a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtárnak, hogy lehetőséget kaptunk a 2018-as Blickpunkt-kiállítás bemutatására.

Arnold Mária 

képviselő

***

Ha szeretné településén kiállítani a 2018-as Blickpunkt – Képek versenye döntőbe jutott alkotásaiból összeállított vándorkiállítást, vegye fel a kapcsolatot a Zentrum-irodával (+36-1-373-0933, info@zentrum.hu).

Ajánlott hírek