„Németül – határtalanul”: Nyári kurzus Budapesten

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A DAAD nyári iskolája keretében június 30. és július 7. között a magyarországi németek múltja és jelene iránt érdeklődő egyetemi hallgatók töltenek el egy hetet a budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetemen.

IMG_2923

A kurzus fő célja a német nyelvi képességek fejlesztése, illetve országismereti, kulturális, politikai és történelmi ismeretek, valamint Németországról egy modern kép közvetítése. A szervezők komoly hangsúlyt fektetnek a magyarországi németséggel kapcsolatos témákra is, melyeket a résztvevők a tanórák mellett színes kulturális programokon ismerhetnek meg.

IMG_2912

Dr. Erb Maria, a Magyarországi Németek Kutatóközpontjának igazgatója elmondta, hogy az összesen 15 résztvevő közül egy-egy fő Oroszországból és Ukrajnából érkezett, öten Szlovákiából, a többiek pedig hazánkból jöttek.

IMG_2925

A szemináriumok után érdekes német és magyarországi német tematikájú programokat, illetve kirándulásokat szerveznek a résztvevőknek. Kezdésként bejárták a fővárost a németség nyomait kutatva. Szerdán a Magyarországi Németek Házába látogattak el, ahol Ambach Mónika, a Zentrum igazgatója, Schuth János, a Neue Zeitung főszerkesztője és Beck Artúr, a ház ügyvezetője fogadták őket, és a magyarországi német kulturális életről és a nemzetiségi médiáról tudhattak meg többet. A Magyarországi Németek Könyvtárában pedig Frei Nándor tartott tájékoztatót.

IMG_9789

A kurzus résztvevői magyarországi német költőkkel is találkoznak, illetve a tartalmas hét lezárásaként ellátogatnak Csolnokra is, hogy bejárják a legújabb magyarországi német tanösvényt.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo