Hazavártuk elszármazottainkat

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

2019. július 27-én tartotta Ecseny Község Önkormányzata a szokásos Falunapot, s hazavártuk a valamikor Ecsenyben élt, de mára máshová költözötteket is.

Sankt Martin Tanccsoport

Istentisztelettel kezdtük a napot, amelyen Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna, a Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye esperese hirdette Isten igéjét és mondott hálát az 1842-43-ban épült templomunk külső felújításáért. A szertartást követően a református és a katolikus egyház papjai mondtak áldást a megújult templomra és kicsiny gyülekezetünkre, majd Witzmann Mihály országgyűlési képviselőnk is kifejezte örömét, hogy közel 40 millió forintból külsőleg megújulhatott a 176 éves épület és környezete.

Istentisztelet elott

Az emlékezés koszorúját Petkes István, Ecseny alpolgármestere tette a II. világháború áldozatainak emléktáblája elé; a „Kitelepítettek útjánál” pedig Jusztuszné Péter Márta, az Ecseny Felemelkedéséért Egyesület elnöke helyezte el a koszorút az emlékezők nevében.

Lelkeszek es ogy. kepviselo

A Közösségi Ház udvarán már álltak a sátrak, ahonnan jól látszott a színpad, így az ott zajló műsorokról sem maradt le senki a finom ebéd elfogyasztása közben sem. Jóízű beszélgetések zajlottak a rég látott ismerősökkel, felelevenítve a régi emlékeket.

Lohr Kapelle

Szokás szerint ekkor köszöntöttük a falu legidősebb és legfiatalabb lakóját, valamint a jó tanulók is ekkor kapták meg jutalmukat. Ezt követően a Lohr Kapelle és a Sankt Martin Német Nemzetiségi Tánccsoport indította a programot, amiben szerepelt még többek között az Ecsenyi Nyugdíjas Egyesület Hagyományőrző Csoportja is, hagyományos sváb táncuk nagy sikert aratott. A továbbiakban operettől a rockig terjedt a választék a műsorszámok között, mellette pedig körhinta, hennafestés várta a szórakozni vágyókat.

Ecsenyi Hagyomanyorzok

A jól sikerült napot az esti vihar sem tudta elrontani! Remélem, hogy jövőre ismét találkozunk, hogy együtt ünnepeljünk! Addig is feladat az otthoni fotóalbumok átnézése, érdekességek közzététele az Ecseny Anno Facebook-csoportban!

Köszönöm mindenkinek, aki eljött! Tudjátok: Jövőre újra itt találkozunk!

Jusztuszné Péter Márta

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo