Kezdődik a hetedik „Zentrum-Programme im HdU” rendezvényévad!

Forrás: Zentrum
Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár szeptemberben megnyitja a Zentrum-Programme im HdU sorozat 2019/20-as rendezvényévadát, ami már a hetedik lesz a sorban!
Szeptemberben előadással egybekötött városnéző sétával, októberben pedig bábszínházi előadással várjuk az érdeklődőket a Magyarországi Németek Házába (1062 Budapest, Lendvay u. 22.).

***

Német emlékhelyek Budapesten – városi séta
2019. szeptember 25., szerda, 10.00 óra

55519581_2327723337306730_3008782735838806016_o

Tartson velünk egy városi sétára a Belvárosba és Lipótvárosba Sóós István vezetésével, hogy megismerjük a németség szerepét a főváros történetében.

A program a Magyarországi Németek Házában egy bevezető előadással kezdődik, ezt követően útnak indulunk.
A történelmi helyszínek, épületek megtekintése közben érdekes információkat tudhatunk meg emberekről, kultúráról és gasztronómiáról.

FONTOS: A részvétel feltétele az előzetes jelentkezés, legkésőbb szeptember 23-ig az info@zentrum.hu címen vagy az 1/373-0933 telefonszámon.
Regisztráció jelentkezési sorrendben történik.

(A rendezvény a tavaszi városi séta ismétlése, tematikája is megegyezik a korábbi eseményével.)

Találkozó 10 órakor a Magyarországi Németek Házában kezdődik. A bevezető előadás és a városi séta időtartama kb. 2,5-3 óra. Kényelmes lábbeli viselése ajánlott!
A program nyelve: német

A rendezvényhez kapcsolódó Facebook-esemény >>>

***

A varázshal – bábszínházi előadás
2019. október 12., szombat, 10.00 óra

plakát

Ismét itt a mosás napja. Khadi, a szorgos háziasszony a mosókonyhába indul a heti mosnivalóval. A mosógépet sajnos még nem találták fel, így kézzel kell mosnia. A sok tennivaló közben pedig nemcsak a mosásra váró ruhák kerülnek elő a kosarából, hanem egy mese is. Egy mese, ami a halászról és a feleségéről szól… No meg persze egy varázserejű halról…

Játssza: Tóth Kriszta

Az előadás német és magyar nyelvű.

FONTOS: A részvétel feltétele az előzetes jelentkezés, legkésőbb október 10-ig az info@zentrum.hu címen vagy az 1/373-0933 telefonszámon. (Regisztráció jelentkezési sorrendben történik.)

A rendezvényhez kapcsolódó Facebook esemény >>>

***

Mint ahogy azt már megszokhatták, a Zentrum.hu – Magyarországi német hírek kétnyelvű hírportálunkon rendszeresen olvashatnak a hazánkban élő német nemzetiséget érintő információkról. Facebook-oldalunkon naponta többször osztunk meg programokat, felhívásokat, beszámolókat, valamint képgalériákat. Ajánljuk figyelmükbe még Instagram-oldalunkat, ahol az érdeklődők fotókat, míg folyamatosan bővülő YouTube-csatornánkon tematikus lejátszási listákra bontva videókat találnak.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo