A fővárosban látható a Blickpunkt vándorkiállítás

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum) több mint egy évtizede írja ki évről-évre a Blickpunkt fotópályázatot. A Képek versenyére magyarországi német tematikájú fotókkal nevezhetnek a résztvevők. Azért, hogy még szélesebb kör megismerhesse a szép és érdekes fotográfiákat, a Zentrum minden évben egy vándorkiállítást állít össze, ami aztán beutazza az országot.

A herendi állomás után, és mielőtt Ecsenybe utazna tovább, a gyűjtemény október 17-ig Soroksáron látható. A kiállítást szeptember 26-án nyitották meg Budapest XXIII. kerületében, a Táncsics Mihály Művelődési Házban. Az est remek hangulatát két fiatal zenész alapozta meg harmonikajátékával, akikhez rögvest csatlakoztak a Soroksári Férfikar közönség soraiban ülő tagjai, így hamarosan már mindenki együtt énekelt.

IMG_1302

- Ezek a képek is azt támasztják alá, továbbá bizonyítják, hogy közösségünk számára mennyire fontos hagyományaink ápolása és ezen kultúrkincsek átadása a következő generációknak. Hiszen bennük rejlik közösségünk jövője – hangsúlyozta Váradi Melinda, a Soroksári Német Nemzetiségi Önkormányzat tagja megnyitóbeszédében.

Az eseményen jelen volt Ambach Mónika, a Zentrum igazgatója is, aki örömét fejezte ki, hogy a fotók ismét egy fővárosi helyszínenen csodálhatóak meg, illetve bátorította a jelenlévőket, hogy képeikkel vegyenek a részt a hamarosan induló Blickpunkt 2019 pályázaton.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo