Megalakult az új MNOÖ közgyűlés

Forrás: LdU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata képviselői átvették mandátumukat

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusán került sor az országos nemzetiségi önkormányzatok képviselőinek ünnepélyes mandátumátvételére. 2019. október 28-án a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának 44 képviselője vette át, további 3 képviselő pedig későbbi időpontban kapja kézhez megbízólevelét az elkövetkezendő öt évre.

Az ünnepélyes átadáson rész vett Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi- és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár és Dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet ombudsmanhelyettes.

LdUmandatum

Ritter Imre német nemzetiségi parlamenti képviselő ünnepi beszédében méltatta a nemzetiségi önkormányzati képviselők munkáját és a nemzetiségeken belüli egység fontosságát hangsúlyozta: „Kérek mindenkit, hogy mindenféle politikai, szakmai, gazdasági, személyi ellentétet félretéve, mindig mindenki saját hite szerint álljon ki saját nemzetiségéért.”

LdU_2019_10_28

A mandátumok ünnepélyes átadását követően a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának székházában megtartották az új közgyűlés alakuló ülését. A 47 tagú, legfelsőbb magyarországi német döntéshozói testület elnökének egyhangúlag Englenderné Hock Ibolyát választották. Az ülés során nagy többséggel Schubert Olíviát főállású elnökhelyettesnek, Waldmann-né Baudentisztl Évát és Schindler Lászlót társadalmi megbízatású elnökhelyetteseknek választották meg.

Englenderné Hock Ibolya elnök asszony köszönetét fejezte ki a közgyűlés tagjainak bizalmukért és jelöltségének egyhangú támogatásáért. Ez a választás nagy felelősséget is rótt rám, hiszen mindenki azt reméli, sikerrel látom majd el ezt a munkát. A pozíció természetesen nagy felelősséggel társul, de reményeim szerint meg tudok felelni ennek, különösképp, mivel csapatmunkára és együttműködésre számítok a tagok részéről, illetve remélem, hogy az újonnan kinevezett három elnökhelyettessel meg tudjuk majd osztani egymás között a feladatokat-, nyilatkozta az újraválasztott elnök.

A közgyűlés alakuló ülésén sor került az MNOÖ bizottságok megválasztására is. A kulturális és médiabizottságának élére Manz Józsefet, a pénzügyi- és ellenőrző bizottság élére Tázer Mariannt, az oktatási bizottság élére Manz Alfrédot, az ifjúsági bizottság élére Koch Emilt, a közbeszerzési döntéshozói bizottság élére pedig Friedl Tamást választották. Az MNOÖ közgyűlésének döntése alapján a szociális ügyekért felelős tanácsnok továbbra is dr. Józan-Jilling Mihály lesz.

Szöveg: MNOÖ
Fotó: MNOÖ, Zentrum
Videó: Zentrum

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo