Ünnepelt a Zentrum

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Gratulálok az elmúlt 15 évhez! Még sokszor ennyit! Örülök, ha Ecsenyről olvashatok, de a jó kezdeményezések is nagyon hasznosak. Kedvencem a TrachtTag volt/van és lesz! / Sok színes gyermekprogram rendezői vagytok. Gratulálok sikereitekhez és köszönöm, hogy továbbra is külditek figyelemfelkeltő hírleveleiteket! / Köszönöm a 15 év alatti tartalmas, rendezvényeket. A kellemesen eltöltött órák, szép emlékek. Jó csapat vagytok! Gratulálok! - Ilyen és ehhez hasonló üzenetek érkeztek a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár számára fennállásának 15. évfordulója alkalmából.

126C2628

A Zentrum csapata október 9-én a Magyarországi Németek Házába invitálta a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának, Németország és Ausztria képviseleteinek, a társintézmények munkatársait, valamint a barátokat és egykori kollégákat, hogy együtt ünnepeljenek. A rendezvényen részt vett dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes, valamint Ritter Imre, az Országgyűlés német nemzetiségi képviselője is, hogy gratuláljanak a országos német önkormányzat fenntartásában működő intézmény dolgozóinak.

126C2040

Az MNOÖ elnöke, Englenderné Hock Ibolya köszöntőjében kiemelte, hogy fontosnak tartja azt az értékmegőrző és értékteremtő munkát, amelyet a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár immár másfél évtizede végez. Köszönetet mondott a számos kreatív ötletért és a munkatársak lelkes munkájáért, amivel azokat megvalósítják.
Volkmar Wenzel, Németország nagykövetének köszöntőjét Jens Preißler, a budapesti Német Nagykövetség sajtóosztályának vezetője tolmácsolta, illetve a nagykövetség folyamatos támogatásáról biztosította az intézményt.

Az estet Gerner Éva, az Unser Bildschirm szerkesztő-műsorvezetője vezette, aki ajándékként egy filmet mutatott be a Zentrum elmúlt 15 évéről. Az UB stábja az intézmény számos fontos pillanatában jelen volt és tevékenységét a kezdetektől dokumentálta.
A műsorban Kéméndi Tamás harmonikaművész és Merán Bálint színművész is közreműködött. Az eseményhez kapcsolódóan egy kiállítás is megnyílt a Blickpunkt – Képek versenye válogatott alkotásaiból, amely január végéig lesz látható.

126C2768

Ambach Mónika, aki a kezdetektől vezeti az intézményt, köszönetet mondott munkatársainak, illetve mindazoknak, akik segítették a munkát. A mindennapos kihívásokkal megküzdeni és sikereket ünnepelni csak akkor lehet, ha egy kiváló és összeszokott csapat dolgozik a projekteken, vallja az igazgatónő. Grund Lajos irodavezető, Frei Nándor könyvtáros, Kovács Attila projektmenedzser és Varga Szilvia gazdasági referens elkötelezettek amellett, hogy izgalmas projektek valósulhassanak meg. Ezek azonban csak akkor lehetnek sikeresek, ha a Zentrum közönsége, azaz az olvasók, a rendezvényeken résztvevő vendégek, illetve a támogatók folyamatosan figyelemmel kísérik az intézmény tevékenységét. Hiszen az együttműködésnek az elmúlt 15 évben és a jövőben is központi szerepet kell, hogy játsszon.

Rövid áttekintés a Zentrum tevékenységéről
A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár 2004 októbere óta áll a magyarországi németek szolgálatában. Országos projektjeivel, mint az Abgedreht!, Blickpunkt, TrachtTag, illetve a „Zentrum-Programme im HdU” rendezvénysorozat, a hazai német nemzetiség sokszínű kulturális és társadalmi életét támogatja és népszerűsíti. A Zentrum.hu – Magyarországi német hírek honlapon, valamint közösségi oldalakon (Facebook, Instagram, YouTube) rendszeresen találnak érdekességeket a téma iránt érdeklődők.

Képgaléria az ünnepségről >>>

Fotó: Zentrum.hu – Spengler László

〰〰〰〰〰

Támogatók:
Magyarországi Németek Országos Önkormányzata
Miniszterelnökség • Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
NEMZ-KUL-19-1048

Szervező:
Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum)

szponzorok_2019 (1)

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo