Varázslatos nyelvtanulás

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár rendezvényprogramjában a családok örömére október 12-én ismét egy bábszínházi előadás szerepelt.

IMGP0777

Tóth Krisztina a szorgos háziasszony Khadi bőrébe bújva varázsolta el a gyermekeket. A mosókonyhában a sok és fárasztó tennivaló közben nemcsak a mosásra váró ruhák kerülnek elő a kosarából, hanem egy mese is. A történet a halászról, a feleségéről és egy varázserejű halról szólt, ami kitartóan teljesíti a telhetetlen asszony kívánságait, de végül megleckézteti önzősége és mohósága miatt.

IMGP0752

A színészi játék mellett a kellékek is nagyon ötletesek voltak. A színésznő maga tervezi a színpadképet és a bábokat is, hogy az előadás bemutatható legyen a legkülönbözőbb adottságokkal rendelkező helyszíneken, illetve a szállíthatósága is fontos szempont a készítéskor. Ahogy a művésznő egy asztalfiókból egy komplett éléskamrát tud előhúzni, vagy ahogy egy teknő csónakká változik, az már a varázslat határát súrolja. Ez pontosan megegyezik a Zentrum gyermekrendezvényeinek céljával, mégpedig, hogy a kisgyerekek szórakozva ismerkedjenek a német nyelvvel.

Szöveg: Ambach Mónika
Fotó: Ambach Mónika, Grund Lajos

További képek >>>

〰〰〰〰〰

Támogatók:
Magyarországi Németek Országos Önkormányzata
Miniszterelnökség • Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
NEMZ-KUL-19-1047

Szervező:
Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum)

szponzorok_2019 (1)

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo