Zongorakoncert a Lenau Házban

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Beregszászon született és a Szovjetunióban felnőtt zongoraművész, Fuchs Gábor október 10-én egy családias hangulatú különleges koncerttel örvendeztette meg a pécsi Lenau Ház közönségét. Tehetségével és személyiségével elvarázsolta a hallgatóságot. Robert Schumanntól, Ludwig van Beethoventől, Frédéric Chopintől és Liszt Ferenctől összesen hat remekmű hangzott el. A műsort még színesebbé tette, hogy az egyes zenei betétek között a zeneszerzőket három nyelven, németül, magyarul és angolul, is bemutatta.

02_GaborFuchsKonzert_20191010_NNFoto

Fuchs Gábor zongoraművészként az Egyesült Államokban és Európában szerzett magának hírnevet. Kaliforniától Németországig a világ minden táján fellépett, többször vendégeskedett a világhírű New York-i Carnegie Hallban. Szólistaként, kamarazenészként és tanárként is ismert.

20_GaborFuchsKonzert_20191010_NNFoto

Fuchs Gábor a mai Ukrajna területén található Beregszászon született, 7 évesen kezdett zongorázni, 13 évesen már a Lvivi Filharmonikusokkal koncertezett. A Moszkvai Konzervatóriumon diplomázott kitüntetéssel, ahol Prof. Jacob Milstein tanítványa volt. 1976-ban az Egyesület Államokba emigrált, ahol kisebb megszakításokkal 2017-ig élt, majd Pécsre költözött.

Szeitz István

Fotó: Hubay József

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo