Megalakult a Pécsi Német Önkormányzat

Forrás: Deutsche Selbstverwaltung Fünfkirchen

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

November 7-én a helyi Lenau Házban tartotta alakuló ülését a Pécsi Német Önkormányzat – két héttel azután, hogy a képviselők – Flódung János, Heil Helmut Frigyes, Pánovicsné Szeiberling Krisztina, Schmidtné Rittinger Györgyi és Szigriszt Adrienn – a Városházán átvették megbízólevelüket. Az október 13-án megválasztott testület első hivatalos megbeszélésén az önkormányzat tagjai Törökné dr. Pusztai Enikő, Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szervezési és Jogi Főosztályának vezető-főtanácsosa jelenlétében tettek esküt. A grémium első határozatai alapján az elnöki tisztséget továbbra is Flódung János tölti be, az önkormányzat alelnöke pedig a jövőben is Heil Helmut lesz.

DAS GREMIUM

A pécsi német nemzetiségi önkormányzati választáson a névjegyzékben szereplő 910 választópolgárból 548 szavazott érvényesen. A választáson egy jelölőszervezet – a Baranyai Német Önkormányzatok Szövetsége – indított hat jelöltet, közülük kerültek ki az ötfős testület tagjai.

GRUNDUNGSSITZUNG_2

A Pécsi Német Önkormányzat egyik legfontosabb célja az, hogy még aktívabb és összetartóbb közösséggé formálja a városban élő németséget. Ebben a jövőben is intézmények, civil szervezetek, cégek és magánemberek együttműködésére számít. A különféle programok – így többek közt a november 5-én a Trafik Étteremben megtartott német kulturális és gasztronómiai est – mellett egyéb kezdeményezések révén igyekszik összefogni Pécs második legnagyobb nemzetiségét: hamarosan sor kerül például egy olyan workshopra, amelyen a közösség különféle területein mozgó véleményvezérei ülnek majd egy asztalhoz, hogy közösen gondolkodjanak a pécsi német lét hagyományos és új útjairól.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo