„A nemzetiségek felelősséggel használják fel a támogatásokat”

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Ma tartotta a Magyarországi nemzetiségek bizottsága Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, tárca nélküli miniszter éves meghallgatását a Parlamentben.

IMG_2358

Az ülésen a miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, hogy a nemzetiségek a támogatásokat felelősséggel használják fel. Kiemelte, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-n keresztül az érintettek zökkenőmentesen jutnak hozzá a támogatási forrásokhoz. Sikeresnek nevezte a nemzetiségi óvódapedagógusok számára indított ösztöndíjprogramot, amit a nemzetiségi tanító- és tanár szakos képzésben tanulmányokat folytató hallgatókra is kiterjesztettek. A bizottság hangot adott annak a véleménynek, hogy a nemzetiségi iskolák fejlesztésének szempontjából fontos lenne, hogy azok ingatlanjai is a fenntartó nemzetiségi önkormányzatokhoz kerülhessenek. Az oktatás kapcsán pedig a nemzetiségi felsőoktatási képzésben dolgozók utánpótláskérdését is felvetették, mely főleg a kisebb létszámú nemzetiségek esetében ad okot az aggodalomra.

IMG_2355

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes biztosította a Ritter Imre német nemzetiségi parlamenti képviselő vezette grémiumot a kormány általi további támogatásról, illetve kérte a testületet, hogy a 13 nemzetiség együttesen fogalmazza meg konkrét javaslatait, hogy azok alapján minél hamarabb megkezdődhessenek az érdemi tárgyalások.

Az ülésen részt vettek az országos nemzetiségi önkormányzatok vezetői, így a németség képviseletében Schubert Olívia, az MNOÖ alelnöke is.

Ambach Mónika

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo