Adni öröm…

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Már hagyománnyá vált, hogy az év utolsó előtti rendezvényére mindig Mikulás környékén kerül sor a Magyarországi Németek Házában, és mindig a kisgyermekes családokat várják rá.

A0EAC064-1833-4B4B-BC61-8411DBB89FFB

A szervező, a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum) december 8-án Frank Ildikót és Sólyom Bencét kérte fel, hogy bemutassák a Tiere an der Krippe (Állatok a jászolnál) című német nyelvű előadásukat. Ez a nagyon kedves mese egy szamárról és egy ökörről szól, akik egy újszülöttet találnak az istállójukban és amíg az emberek visszatérnek, gondoskodnak róla. Természetesen sok az áthallás a jól ismert bibliai betlehemi történet és e feldolgozás között.

A Zentrum idén egy adománygyűjtést is indított. A gyerekek magukkal hozhatták megunt játékaikat és elhelyezhették a karácsonyfa alá. A felajánlások a MikulásGyárba kerülnek, ahonnan pedig rászoruló gyerekekhez jutnak majd el. Természetesen a közönség soraiban ülő gyerekek is kaptak apró ajándékokat és a műsor után nem hiányozhattak a finomságok sem a terített asztalról.

Ambach Mónika

Fotó: Grund Lajos, Ambach Mónika

További képek >>>

〰〰〰〰〰

Támogatók:
Magyarországi Németek Országos Önkormányzata
Miniszterelnökség • Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
NEMZ-KUL-19-1047

Szervező:
Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum)

szponzorok_2019 (1)

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo