„Angyalok szózata minket is hív…”

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Felavatták a betlehemet Mecseknádasdon

Mecseknádasd Német Önkormányzata igazi különlegességet talált ki az idei adventre. A Német Ház mellett, a Szent György Templom közvetlen szomszédságában egy gyönyörű, fából és kőből készült betlehem várja a falubelieket és a látogatókat a baranyai település központjában. A díszkivilágításban pompázó épület padlóját igazi szalmával szórták be és csak úgy árad belőle a karácsonyi hangulat.

Einweihungsfeier_Nadasch_Krippe_2019

A modern, mégis hagyományos jegyekkel rendelkező, fachwerk stílusban épített istállót Ruppertné Amrein Ágnes ötlete alapján a fiatal mecseknádasdi építész, Müller Ákos tervezte, majd a nádasdi közösségi összefogásnak köszönhetően mindössze néhány hét leforgása alatt kivitelezték is. Még novemberben indítottak egy gyűjtést, amely során régi, kidobásra ítélt hordókat, köteleket szedtek össze a faluból, hogy azokból állatokat készítsenek, amik majd a jászol mellett kapnak helyet. Az installációt a község kézműveseinek és iparosainak termékei teszik még jellegzetesebbé, így a mecseknádasdi boroshordók, egy valódi malomkő, a falubeli fazekas készítette agyagcsillagok, kovácsoltvas kerítés és egy régi kocsikerék. Az ünnepélyes átadóra már advent első vasárnapján sor került, azonban hétről hétre új elemek és figurák kerülnek a helyükre, melyek szentestére élettel telivé varázsolják a betlehemet.

- Sokkal több volt ez számunkra, mint csupán a német önkormányzat egy projektje. A sok támogató, akik hordókat, szalmát és fát adományoztak, illetve a sok önkéntes nélkül, akik a barkácsolásban, a figurák festésében és öltöztetésében segítettek, nem tudtuk volna mindezt megvalósítani. Ismét bebizonyosodott, hogy együtt, közösségként, milyen sokat elérhetünk! – mondta Müller Ákos, Mecseknádasd Német Önkormányzatának elnöke az avatóünnepségen.

Sós Gabriella
Magyarra fordította: Ambach Mónika

Fotó: Fürstenhoffer József

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo