Az MNOÖ-közgyűlés meghatározta 2020-as évi célkitűzéseit

Forrás: LdU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának közgyűlése idén utolsó alkalommal ülésezett 2019. december 7-én Budapesten, az MNOÖ székházában. Az ülés az októberi választás után újonnan alakult Közgyűlés első tanácskozása volt az alakulóülés óta.

IMG_2498

Az MNOÖ legfelsőbb döntéshozói grémiuma az ülésen fontos pénzügyi, oktatásügyi, fenntartói és szervezeti kérdésekről határozott. Döntés született a jelenlegi költségvetés módosításáról és elfogadásra került a 2020-as évi büdzsé, határoztak a szükséges működési szabályzatot és alapszabályzatot érintő módosításokról, valamint a pécsi Koch Valéria Iskolaközpont és a pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnázium igazgató posztjának betöltéséről szóló kiírásról. A Közgyűlés továbbá meghatározta a következő évre vonatkozó legfontosabb célkitűzéseket és elfogadta a 2018-as évi éves beszámolót.

IMG_2517

Ritter Imre parlamenti képviselőnek az Országgyűlés Magyarországi Nemzetiségek Bizottságának munkájáról szóló szóbeli beszámolóját követően a jelenlévők titkos szavazáson határoztak a Koch Valéria-díj, a Heinek Ottó-díj valamint az MNOÖ legrangosabb díjának, az „Arany Dísztű a Magyarországi Németségért” kitüntetés díjazottairól, akiket a 2020. január 11-én Pécsett megrendezésre kerülő Magyarországi Németek Országos Gáláján hirdetnek majd ki.

Fotó: Zentrum.hu

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo