Hálával telt szívvel tekintünk a jövőbe

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Az idei esztendő a Magyarországi Németek Házában, legalábbis ami a Zentrum-Programme im HdU programsorozatot illeti, december 11-én véget ért. Az adventi műsort Ambach Mónika, a Zentrum igazgatónője vezette. Köszönetet mondott a kollégáknak elkötelezett munkájukért, valamint a közönségnek, hogy az év folyamán részt vettek a rendezvényeken. Hangsúlyozta továbbá, hogy a Zentrum csapata hálával gondol az elmúlt másfél évtized eredményeire, ugyanis a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár októberben ünnepelte fennállásának tizenötödik évfordulóját.

IMGP0896

Bernhard Kollmann, a budapesti Szent Erzsébet Német Nyelvű Katolikus Német Lelkészség lelkipásztora a jelenlevőknek az egyházi év különleges időszakáról, az adventről mesélt.

IMGP0904

- A latin nyelvben két különböző kifejezés van a jövőre. Az egyik a futurum, az a jövő, amit magunk alakíthatunk, a másik pedig az adventus, amit viszont nem tudunk befolyásolni. Az adventi időszakban Isten közeledik hozzánk, keres minket és a kapcsolatot velünk. Erre kellene felkészülnünk, hogy könnyebben ránk találhasson – mondta Kollmann atya. Hozzáfűzte azt is, hogy bár adventkor a karácsonyi vásár, a jókedvű összejövetelek, a forralt bor szép dolgok, elsősorban azonban mégis arra kellene figyelnünk, hogy nyitott szemmel, füllel és szívvel járjunk, hogy felfedezhessük Istent. Az advent ennek következtében tükrében egyfajta hozzáállást is kell, hogy jelentsen számunkra, hogy megpróbáljunk nyitottnak lenni, gyakorolva az elvárások nélküli várakozást.

IMG_2652

Az esti programban pilisvörösvári gyerekek és fiatalok is közreműködtek. Mravinac Anna és Bálint gyermekkoruk óta zenélnek. A testvérek a közönséget karácsonyi hegedűkoncerttel örvendeztették meg. Klein Léna, aki már többször nyert díjat a magyarországi német országos szavalóversenyeken, egy karácsonyi történetet adott elő nyelvjárásban.

Az est csúcspontja kétségkívül a Werischwarer Heimatwerk betlehemes játéka volt, mellyel az egyesület fiatalabb tagjai – mielőtt még azt városukban előadták volna – elsőként a Zentrum rendezvényén mutatták be. Az este kellemes hangulatban ért véget, és a határidőnaplókba már bekerült a jövő évi első rendezvény is, egy színházi est, amire január 22-én kerül sor.

Szöveg és kép: Zentrum-Team

Képgaléria >>>

〰〰〰〰〰

Támogatók:
Magyarországi Németek Országos Önkormányzata
Miniszterelnökség • Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
NEMZ-KUL-19-1047

Szervező:
Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum)

szponzorok_2019 (1)

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo