Jencsik Ildikó lett a Magyarországi Német Fiatalok Közössége új alelnöke

Forrás: GJU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

November 30-án – Emmert Bettina lemondása okán – rendkívüli közgyűlést tartott Solymáron a Magyarországi Német Fiatalok Közössége (Gemeinschaft Junger Ungarndeutscher). A közgyűlés legfontosabb napirendi pontja az új alelnök megválasztása, valamint Szigetújfalu belépése volt a GJU-ba. A megüresedett elnökségi posztra a közgyűlés egyhangúan a zsámbéki Jencsik Ildikót szavazta meg. Délután Almási Gábor vezetésével csapatépítő tréningen vettünk részt, majd este multiplikátoraink is megismerhették a budapesti GJU lakást. A nap lezárásaként a Szent István Bazilika előtti karácsonyi vásárban hangolódtunk az ünnepekre.

VOLLVERSAMMLUNG6

A következőkben az új alelnök bemutatkozását olvashatják:
„Jencsik Ildikónak hívnak, 22 éves vagyok, és Zsámbékon lakom. 2016 óta vagyok a GJU multiplikátora. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy november utolsó hétvégéjén a GJU alelnökévé választottak.
A GJU-s élményeim már 2013-ban kezdődtek, amikor Zsámbék a biciklitúra egyik állomása volt. Mint a Lochberg Tánccsoport tagja, én is jelen voltam. Akkor még csak 16 éves voltam, de a hangulatot szupernek találtam, és szerettem volna én is csatlakozni. A csoportot 2014-ben fellépőnek hívták a Villányban megrendezésre kerülő GJU kulturális találkozóra, a következő évben a sváb fiatalok találkozóján vettem részt, majd 2016-ban teljesen véletlenül a GJU lánycsapatában játszottam focikupán. Nyáron az orfűi „Kreacamp”-en már rendezőként segítettem. Itt sok új barátra tettem szert, így 2016-ban beadtam a jelentkezésem, hogy multiplikátor lehessek.

JENCSIK ILDI

Azóta 3 év telt el, és nagyon sok rendezvény szervezésében, valamint program lebonyolításában segítettem. Az irodai munkában is szereztem némi tapasztalatot, gyakran grafikai munkákat végeztem. Strukturáltan gondolkozom, és megreformáltam az egyesület belső kommunikációját, hogy effektíven és szervezettebben tudjunk együtt dolgozni. Gyorsan tudok új barátságokat kötni, konfliktusokat feloldani, illetve mindig megpróbálok azoknak segíteni, akik egyedül érzik magukat, segítek nekik beilleszkedni a csapatba.

Általános iskolás koromtól fogva foglalkozom a magyarországi német kultúrával a Lochberg Regionális Tánccsoport keretein belül, és rengeteg innovatív ötletem van, hogy hogyan tudnánk a mai fiatalság identitását erősíteni. Egy ideig a GJU Budapest és a Hartyáni Sváb Fiatalok Baráti Köre tevékenységét segítettem, több mint két éve a SVUNG-csapat tagja vagyok. Rendszeresen részt veszek a MNOÖ fiataloknak szóló konferenciáin.

A különböző szervezetekben való többéves munkám meggyőzött arról, hogy az ötleteimet nem csupán kinyilvánítani szeretném, hanem annak is itt az ideje, hogy az elnökségi munka felelősségét magamra vállaljam, illetve az elképzeléseimet a jelenlegi szuper GJU-csapat segítségével meg is valósítsam.

Mivel a némettudásom lehetne jobb is, így elsősorban a belső kommunikáció, a csapatépítés és az innováció területén szeretném fejleszteni a GJU-t.”

A Magyarországi Német Fiatalok Közössége ezúton is szeretne köszönetet mondani Bettinek hároméves munkájáért, illetve gratulálni Ildinek megválasztásához. Sikeres és élményekben gazdag elnökségi munkát kívánunk!

A csapatépítés a Budapesti Német Nagykövetség támogatásának köszönhetően valósulhatott meg. Köszönjük a támogatást!

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo