25. alkalommal rendeztek német nyelvű szavalóversenyt Újpesten

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Sok-sok éve hagyomány már, hogy a Újpest Német Nemzetiségi Önkormányzatának támogatásával a Halassy Olivér Német Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola és Nyelvoktató Nemzetiségi Iskolában rendezik meg a IV. kerületi német vers- és prózamondó versenyt. Ebben a tanévben immáron 25. alkalommal került sor a megmérettetésre.

IMG_5405

A versenyt iskolánk negyedik osztályosai nyitották meg egy kedves kis tánccal. A színvonal ezúttal is magas volt, így a zsűrinek a végső döntést ezúttal is nehéz volt meghoznia. A résztvevő tanulók bebizonyították, hogy a verseket, illetve prózai műveket nemcsak megtanulták, hanem értő módon elő is tudják adni. Az egyes előadásokat négy szempont – kiejtés, hangsúly, szöveghűség és előadásmód – alapján értékelték.

IMG_5411

A tanulók sikeresen helytálltak, szép eredmények születtek. Négy alsó évfolyamos nemzetiségi osztályba járó diák az országos német nemzetiségi szavalóverseny fővárosi fordulójába jutott tovább, melyet február 8-án, Soroksáron rendeznek meg.

Ezúton köszönjük a zsűri tagjainak a szakértő értékelést, kollégáinknak és diákjainknak a szervezésben nyújtott segítségét, a felkészítő tanároknak a rengeteg munkát és a szülőknek a támogatást.

Tunner Dóra
tanító, a verseny szervezője

Fotó: Korompai László

A helyezettek listája >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo