Az MNFK Dunaharasztin ünnepelte 30. Előszilveszterét

Forrás: GJU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Egy eseménydús jubileumi év remek záróakkordja

2019. december 29-én a Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthon az MNFK Előszilveszteri Báljának. A nagy volumenű eseményen alapítók, egykori és jelenlegi elnökségi tagok és nem utolsó sorban régi, valamint még ma is aktív tagok gyűltek össze, hogy megünnepeljék szervezetük, a Magyarországi Német Fiatalok Közössége 30 éves fennállását, valamint jubileumi évük lezárását. Az a tény, hogy a szervezet baráti körei szinte kivétel nélkül magas létszámmal képviseltették magukat – jelen volt például Véménd, Pécs, Bonyhád, Bácska, Pusztavám, Budapest, Szigetszentmárton, Újhartyán, Vecsés és természetesen a vendéglátó baráti kör Dunaharaszti is – jól mutatja, milyen sok fiatalt tud az MMFK még 30 év elteltével is megszólítani.

P1270982

Az ünnepség a Haraster Dorfmusik fúvószenekarral, a bonyhádi Kränzlein Néptánccsoporttal és Haraszti Fiatal Svábok Egyesülete tánccsoportjával kezdődött. Ezt követte az első MNFK elnök, Ortner-Radnai Erika ünnepi köszöntője, aki az esemény fővédnöke is volt egyben. Beszédében kiemelte, hogy természetesen a mostani MNFK nem az szervezet, mint ami 30 évvel ezelőtt volt, hiszen rengeteg minden változott eltelt három évtized során, de ez jól is van így. Szerinte a szervezet erőssége éppen abban rejlik, hogy az mindig is egy innovatív közösség volt, amely az aktuális kornak megfelelően tudott fejlődni, és ennek így is kell maradnia a jövőben is. Ezenkívül minden jót kívánt az szervezetnek az elkövetkezendő 30 évre.

P1270917

Ezután Jordán Blanka köszöntötte a vendégeket, megköszönte a dunaharasztiak kiváló szervezését és jó szórakozást kívánt a bálhoz. Az MNFK jelenlegi elnöke beszédében kivételesen nem foglalta össze az év legfontosabb eseményeit és eredményeit, mivel azok rendhagyó módon egy videó formájában kerültek bemutatásra.

A bál hangulatáért idén a Haraster Dorfmusik és a Heimatklang zenekarok feleltek. A hajnalig tartó táncolást csak egy rövid szünet szakította meg éjfélkor, amikor az ünneplők a hagyományoknak megfelelően elénekelték a himnuszokat, illetve elkészült az alapítók, egykori és jelenlegi elnökségi tagok és multiplikátorok közös fotója. Nagyon reméljük, hogy mindenki jól érezte magát, sokat táncolt és beszélgetett, valamint ráhangolódott a 2020-as évére, hiszen az idő nem állt meg, az MNFK története tovább folytatódik.

P1280246

Köszönettel tartozunk a dunaharaszti baráti körnek és vezetőjének Zwick Andrásnak a szervezésért és mindazoknak, akik valamilyen formában hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

Az alábbiakban a dunaharaszti szervezők köszönetnyilvánítása olvasható:
Mindenkinek köszönjük, aki meghívásunknak eleget téve részt vett a dunaharaszti Előszilveszteren, reméljük jól éreztétek magatokat! Köszönettel tartozunk a Haraster Dorfmusik és a Heimatklang zenekaroknak a jó hangulat megteremtéséért, a Kränzlein Néptánccsoportnak a fellépésért, a Lustig Auf zenekarnak a rögtönzött fellépésért, a sportcsarnok dolgozóinak, a Liget Vendéglőnek a vacsoráért, a Central Network Kft.-nek a technikai segítségért, a Heimatlannd Harast Alapítványnak és a DV Kft.-nek a padokért. Köszönet továbbá az MNFK-nak az együttműködésért, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelőnek, Dunaharaszti Városának, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának, az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetségének, a Baranya Megyei Német Önkormányzatok Szövetségének, a Pest Megyei Német Önkormányzatnak és a Dunaharaszti Német Önkormányzatnak a támogatásokért.

Fotók: I.F. / Neue Zeitung

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo