Szorgos munka a konyhában

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Január 20-án első alkalommal került sor Sopronban a Rizottó Főzőiskolában magyarországi német közösségi főzésre. A program megálmodója, Taschner Tamás, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának soproni képviselője és a város német önkormányzata több céllal indították ezt az új sorozatot: azzal, hogy a nagymamák tanítják a fiatalabbakat, kiépül a generációk közti kapcsolat, a közös főzés és étkezés összehozza az embereket, közösséget épít. A szervezők továbbá fel kívánják eleveníteni a soproni német konyhakultúrát és gasztronómiai szokásokat, hogy a régi receptek újra bekerüljenek a soproni és környékbeli családok „napi menüjébe”.

82461910_222677758743402_6263000978375573504_n

Az első sütés-főzés során Krisch Magdolna, a Soproni Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a babrétes elkészítését mutatta be.

2020. február 17-én pedig Dr. Gimesi Szabolcsné vezetésével a babsterccel ismerkedhetnek meg a poncichter ételek iránt érdeklődők.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo