Új vezetője lett az MNOÖ Északi Regionális Irodájának

Forrás: LdU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Boróczki-Pittler Máriát választották a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Északi Regionális Iroda vezetőjének. Az év elején nyugdíjba vonult Szeltnerné Winhardt Ildikó munkáját vette át.

87271809_2565655540361550_1967874214534840320_o

Boróczki-Pittler Mária Siklóson született, jelenleg Budaörsön él. A Pécsi Tudományegyetem történelem szakán végzett és felsőfokú szakképesítést szerzett az egyetem gazdasági idegennyelvű menedzser képzésén. Hosszabb ideig az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége Egyesületnél dolgozott mint kulturális intézményi szaktechnikus. Ott végzett munkája során rálátása nyílt jelenlegi munkakörére is, amit 2020. februárjától lát el.

- Úgy gondolom, ez a munkakör nagyon testhezálló, ezért örültem, amikor láttam az álláshirdetést. Anyai ágon vókányi, apai ágon budaörsi “sváb” családból származom. Magyarországi német fiatalként mindig is fontosak voltak számomra a gyökereim. Aktív résztvevője vagyok lakóhelyem, Budaörs, német közösségi életének, szerepelek a híres Budaörsi Passióban és örömmel tartok hagyományőrző workshopokat is. A mostani pozícióm legfontosabb feladatkörei a helyi kulturális és hagyományőrző egyesületekkel, oktatási intézményekkel, valamint a régió német nemzetiségi önkormányzataival való kapcsolattartás. Ezen kívül pedig szervezési feladatokat is ellátok majd. Igyekszem a legjobb tudásom szerint dolgozni, az elvárásoknak megfelelni. Szeretném jobban megismerni az ezeken a településeken folyó hagyományőrző munkát és minél jobban segíteni ezt a tevékenységet.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo