Útra kelni és úton lenni

Forrás: Zentrum

2020. március 06., péntek, 18 óra
Magyarországi Németek Háza (1062 Budapest, Lendvay u. 22.)

jug_mally

Felolvasóest blues zenével. Az osztrák színésznő, író és tanárnő, Sieglinde Jug saját és elsősorban európai szerzők műveiből tart felolvasást, német nyelven. A műsorban az ismert osztrák blues zenész, „Sir“ Oliver Mally működik közre. A két művész együtt kel útra, melynek célja nem más, mint maga az utazás. Vagy ahogy Márai Sándor írta: „S mert vándor vagy, minden nap tovább kell menned.”

○ 〰 ◉ 〰 ○

- Az élet iránti felfedezővágy ide-oda sodort engem, egyedül az útrakelés és az úton levés állapotában érzem otthon magam mondja magáról Sieglinde Jug. - Minket, embereket egy meghatározhatatlan vágy hajt, ebből fakad az erőnk és a kreativitásunk.
Az osztrák színésznő, író, okleveles tanár Sieglinde Jug a karintiai Wolfsbergben született. Számos antológiában publikált. Önálló verseskötete Rauchzeichen (Füstjelek) címmel a Wolf Kiadónál jelent meg. A filozófiából is doktorált színésznő több karintiai színpadon játszott, valamint felolvasóesteket tartott és zenés előadásokon vett részt. 2011 óta él és dolgozik Budapesten.

„Sir“ Oliver Mally zeneszerző, gitárművész a dél-stájerországi Wagnában született. 35 éve ír blues dalokat. 2018-ban az egyik legrangosabb nemzetközi dalszerző verseny, az ISC (International Songwriting Competition) a „Devil´s gone fishing“ című számát a legjobb 16 közé választotta blues zene kategóriában. 1992 óta számtalan cd-t jelentetett meg, és szinte folyamatosan turnézik. Dalait saját maga írja, szívvel-lélekkel, ahogy ő mondja a blues mindig arra tanít, hogy tovább kell mennünk.

○ 〰 ◉ 〰 ○

FONTOS! A részvétel feltétele az előzetes jelentkezés, legkésőbb március 4-ig az info@zentrum.hu címen vagy az 1/373-0933 telefonszámon. (Regisztráció jelentkezési sorrendben történik.)

Facebook-esemény >>>

〰〰〰〰〰

Támogatók:
Magyarországi Németek Országos Önkormányzata
Miniszterelnökség • Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
NEMZ-KUL-20-0474

Szervező:
Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum)

szponzorok_2019 (1)

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo