Freész Károly-díjjal tüntették ki Ledényi Zsuzsannát

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Freész Károly szári születésű újságíró emlékére a Freész család és a Szári Örökség Közhasznú Egyesület díjat alapított. Céljuk azok munkájának és közösségi tevékenységének elismerése, akik megfelelnek a Freész Károly által vallott és gyakorolt elveknek, mint igényesség és pontosság, valamint a folyamatosan végzett közösségi munka. Az elismerést hagyományosan a Saarer Tanzgruppe Táncbemutatóján adják át. Idén ebben a megtiszteltetésben Ledényi Zsuzsanna részesült.

Ledényi Zsuzsanna 2007-től, 13 éven át volt a Landesrat, a Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsának irodavezetője. Hivatalos feladatait messze túlszárnyalva dolgozott mindvégig a magyarországi sváb kultúra ügyéért.

zsl

Talán nincs az országban olyan német nemzetiségi kultúrcsoport, amelyet ne patronált volna az elmúlt években. Irodavezetői munkássága alatt különös figyelmet szentelt a fiataloknak. Odaadóan segítette programjait, szervezte életét az Ifjúsági Fúvós- és Harmonikazenekarnak, oroszlánrészt vállalt az összes országos Landesrat-rendezvény szervezésében és megálmodásában, miközben részt vett a Landesrat teljes struktúrájának felépítésében.

Párjával, Manfred Mayrhoferrel, a LandesratForum közelmúltban nyugdíjba vonult szerkesztőjével, folyamatosan járta az ország és a világ dunai sváb közösségeinek rendezvényét, számtalan barátságot, partnerkapcsolatot teremtve a különböző anyaországi és elszármazott csoportok között.

Ledényi Zsuzsannát a száriak is jól ismerik. Rendszeres vendége a falu kulturális rendezvényeinek. Mindig is azon vezetők egyike volt, aki a szári hagyományőrző műhely iránti szeretetét kimutatta közösségünk felé, és őszintén segítette a közösséget. Többek között ő hívta fel a figyelmet Dunamenti Svábok Világszövetségében is a Száron folyó munkára.

A szári közösség az alázatos, mindig másokat előtérbe állító személyiségét, fáradhatatlan munkáját a 2020. évi Freész Károly-díjjal köszöni meg, és kíván boldog nyugdíjas éveket!

Fotó: Pats Krisztina

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo