Koronaválság-üzemmódban az MNOÖ: „Azért mi tovább dolgozunk”

Forrás: LdU

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata kabinetje március 29-én online-meeting keretében tárgyalt az aktuális teendőkről, valamint a következő napokra, hetekre és hónapokra tervezett intézkedésekről.

lduneeting

– Amennyire azt a veszélyhelyzet engedi, mi továbbra is tesszük a dolgunkat – foglalta össze a koronaválság miatti rendkívüli üzemmódban működő MNOÖ tevékenységét Englenderné Hock Ibolya.  Az országos német önkormányzat elnöke elmondta, a kabinet mindenekelőtt az MNOÖ intézményeinek átmeneti működéséről egyeztetett: Amint arról az önkormányzat Facebook-oldalán beszámoltunk, az MNOÖ Hivatalában pillanatnyilag ügyeletei rend van érvényben. Az oktatási intézmények gyorsan reagáltak az új helyzetre és álltak át a digitális oktatásra. A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ továbbra is rendszeresen közvetít magyarországi német tartalmakat, csak kizárólag az online felületein, a Magyarországi Német Színház pedig hamarosan új videókkal jelentkezik a világhálón.

Az MNOÖ vállalkozásai – így a Deutsches Haus Kft. és a Városlődi Villa nonprofit Kft. – is működnek, amennyire tudnak. A Bakony-béli ifjúsági táborban jelenleg karbantartási munkálatok zajlanak, bízva abban, hogy már mielőbb újra fogadhatnak vendégeket.

Englenderné Hock Ibolya arról is beszámolt, hogy az Iglauer Park megüresedett ügyvezetői állására kiírt felhívásra több pályázat érkezett, a kiválasztott jelentkezőket hamarosan skype-interjúra hívják.

Pályázati ügyeket is tárgyalt a kabinet: Az elnök asszony elmondta, a Német Szövetségi Belügyminisztérium által támogatott tavalyi projektek elszámolása zökkenőmentesen zajlik, ám a pillanatnyi állás szerint idénre kizárólag beszerzéseket célzó BMI-s pályázati lehetőségek nyílnak meg. A Bethlen Gábor Alapkezelő április 15-re tűzte ki a települési német önkormányzatok 2020. évi feladatalapú támogatásainak elbírálási határidejét, de valamennyi, az alapkezelő által finanszírozott projekt megvalósítása értelemszerűen a járványhelyzettől függ majd.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo