Koronavírus: Hogyan kezeli a Friedrich Schiller Gimnázium a kialakult helyzetet?

Forrás: LdU

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata megkérdezte intézményeit és vállalkozásait, hogyan kezelik a kialakult új helyzetet.

Amikor össze kell fognunk…

„A pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnázium és Kollégiumban 2020. március 16-ával új élet kezdődött. Az iskola – az informatikatanárok gyors reagálásának köszönhetően – hamar átállt a digitális oktatásra. Az új oktatást a Google Classroom és a Discord felülete biztosítja, ahol a diákok és tanárok együtt, egymástól tanulva fedezik fel az új oktatási forma előnyeit. Példaértékű segítőkészség, nyitottság, türelem, fegyelem és felelősségtudat uralja az új „osztálytermeket“. Az elmúlt napokban megtanultuk értékelni az internet kínálta lehetőségeket.

schillergymnasium

A digitális oktatásra való átállás már a múlt hétvégén elkezdődött, az informatikatanárok megoldásokat keresett, az iskolavezetés a diákokat, szülőket, pedagógusokat tájékoztatta az aktuális helyzetről. Hétfőn a nevelőtestület értekezleten vett részt, majd workshopokban sajátította el az új rendszer alapjait. Szerdától életbe lépett az órarenden alapuló digitális oktatás.
Április végéig számos iskola által szervezett programot kellett visszamondani, pl. a múzeumi napot (márc. 13.), a diákcsere programot (márc. 19-26.), elmarad a fogadóóra (ápr. 7.), az iskolai házibajnokságok, az MNOÖ-iskolák közötti sportvetélkedő, a papírgyűjtés. Elmaradnak az egyéb szervezésű megyei, ill. országos versenyek, rendezvények, valamint a kéthetes nyári nyelvtanulási program is, éppúgy, mint a március-áprilisra kijelölt pedagógusminősítések. Ennek ellenére bízunk a sikeres tanévzárásban.” – közölte Bogárné Szabó Erika, igazgató.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo