Koronavírus: Hogyan kezeli a Koch Valéria Iskolaközpont a kialakult helyzetet?

Forrás: LdU

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata megkérdezte intézményeit és vállalkozásait, hogyan kezelik a kialakult új helyzetet.

Március 16-ától kezve – a március 14-én közzétett minisztériumi rendelkezéseknek megfelelően – a pécsi Koch Valéria Iskolaközpont, az általános iskola, a gimnázium és a kollégium, valamint a két óvoda is bezárásra került a korona vírus terjedésének lassítása érdekében. Amreinné Pesti Ágnes intézményvezetőt kérdezték a kialakult helyzetről és megoldásokról.

90259378_2584489531811484_4874389681657085952_o

„Az egyik óvodánkban, illetve az iskolában is biztosított jelenleg 6-7 gyermek gondozása. Az iskolai menzánk pedig 60 fő számára biztosít előzetes igényfelmérés alapján étkezést. A nevelőtestület nagy része jelenleg távoktatásban dolgozik, tanulóink számára az online oktatás rendelkezésre áll. Tanulóinkat márc. 16 óta rendszeresen ellátjuk többek közt online tananyaggal is. Tanáraink az utóbbi napokban nagyon motiváltan kezdtek hozzá a távoktatás megszervezéséhez, hogy biztosítani tudjuk a megfelelő és súrlódásmentes átállást a távoktatásra. Több kolléga ajánlotta fel egymásnak segítségét, támogatják egymást az online-felületek használatában. Ebből a rendkívüli helyzetből szeretnénk most a legjobbat kihozni: mindenkit (tanárokat – tanulókat – szülőket) segítünk, teljes körűen tájékoztatunk, támogatjuk és kölcsönösen segítjük egymást. Feltérképezzük az olyan online felületeket, melyeken keresztül egyszerűen és hatékonyan tudjuk tartani a kapcsolatot tanulóinkkal és el tudjuk látni őket a megfelelő oktatási anyagokkal. Nagyon fontos, hogy a tanulók számára továbbra is biztosított legyen a napi rendszeres munkamenet, hogy hasznosan töltsék idejüket és jól osszák be feladataikat. Intézményünk ehhez próbál segítséget nyújtani. Ellátjuk őket megfelelő mennyiségű anyaggal, hogy fejlesszük és felkészítsük tanulóinkat az előttük álló vizsgákra. Emellett természetesen a tanulás örömét is szem előtt tartjuk”, mondta Amreinné Pesti Ágnes intézményvezető.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo