Verses-zenés utazás

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Különleges irodalmi és zenei élménnyel gazdagodtak a Zentrum-Programme im HdU sorozat március 6-ai programján résztvevő vendégek. A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár rendezvényeit a sokszínűség és a változatosság jellemzi, valamint a nyitottság az újra. Ezért amikor felmerült a lehetőség, nem is volt kérdés, hogy a két kiváló osztrák művész, Sieglinde Jug és Sir“ Oliver Mally fellépjen a Magyarországi Németek Házában.

DieSehnsuchtisteinNomade - 6

- Az élet iránti felfedezővágy ide-oda sodort engem, egyedül az útra kelés és az úton levés állapotában érzem otthon magam - mondja magáról Sieglinde Jug. - Minket, embereket egy meghatározhatatlan vágy hajt, ebből fakad az erőnk és a kreativitásunk.

DieSehnsuchtisteinNomade - 11

Az osztrák színésznő, író és tanár a karintiai Wolfsbergben született. Számos antológiában publikált. Önálló verseskötete Rauchzeichen (Füstjelek) címmel a Wolf Kiadónál jelent meg. Színésznőként több karintiai színpadon játszott és tartott felolvasóesteket. 2011 óta él a magyar fővárosban, jelenleg a Budapesti Osztrák Iskolában tanít.Az est folyamán saját versei mellett többek között Márai Sándor, Ingeborg Bachmann, Mascha Kaléko, Konstantinos Kavafis és Rainer Maria Rilke műveiből olvasott fel. Az összekötő kapocs közöttük a nyughatatlan én, a hovatartozás, az utazás témája volt, amit az egyes költők különböző és izgalmas nézőpontokból világítottak meg.

DieSehnsuchtisteinNomade - 21

A verseket „Sir“ Oliver Mally kötötte össze saját szerzeményeivel, illetve ismert szerzők dalaival. A gitáros-zeneszerző a kortárs blueszene egyik legismertebb osztrák előadója. A dél-stájerországi Wagnában született. 35 éve ír blues dalokat. 2018-ban az egyik legrangosabb nemzetközi dalszerző verseny, az ISC (International Songwriting Competition) a Devil´s gone fishing című számát a legjobb 16 közé választotta blues zene kategóriában. Számos lemeze jelent meg, és folyamatosan turnézik. Magyarország szinte valamennyi nagy fesztiváljának színpadán – mint pl. Sziget, Fishing on Orfű – megfordult már. A Magyarországi Németek Házában is magával ragadó koncertet adott. Karcos, mély hangjával és dögös gitárjátékával betöltötte a rendezvénytermet, és már az első akkordokkal magával ragadta hallgatóságát.

A kiváló hangulatú estéről a Duna és Duna World csatornákon az Unser Bildschirm magazinban is látható lesz egy összefoglaló.

Ambach Mónika

Fotó: Grund Lajos – Zentrum.hu

További képek az estéről >>>

〰〰〰〰〰

Förderer der Veranstaltung:
Landesselbstverwaltung der Ungarndeutschen
Ministerpräsidentenamt • Staatssekretariat für die Beziehungen zu den Kirchen und zu den Nationalitäten
Fondverwalter Gábor Bethlen
NEMZ-KUL-20-0474

Organisiert vom:
Ungarndeutsches Kultur- und Informationszentrum und Bibliothek

szponzorok_2019 (1)

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo