Visszapillantás a 22. Táncbemutatóra



Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Saarer Tanzgruppe, február 22-én tartotta 22. Táncbemutatóját, melyen a német nemzetiségi táncok mellett „vendégkoreográfiaként” latin, illetve magyar táncok is helyet kaptak.

IMG_5323

A csoport életében – évében mondhatni – az ősz a felkészülés időszaka, amikor mindegyik korosztály, a zenekar és a koreográfusok is, a közelgő gálaműsorra készülnek. 

A rendezvény 16 órakor a hivatalos köszöntőkkel, Schweininger Péter, a Szári Örökség Közhasznú Egyesület elnökének beszédével és díjkiosztóval vette kezdetét. Az Év Táncosa elismerést idén Taksz Lilla és Schwanner Bálint kapták a csoport életében végzett kiemelkedő munkájukért. A Freész Károly-díjat pedig – mely az egyesület által adható legmagasabb és legnívósabb elismerés – Ledényi Zsuzsanna, a Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsának korábbi irodavezetője vehette át a szári tánccsoporttal és az egyesülettel közösen végzett magas szintű munkájáért.

IMG_5093

A bemutató során színpadra vitt táncok Stock Szabolcs és Nagy Franciska koreográfiái voltak főként, nyitótáncunkat azonban – megemlékezve néhai koreográfusunkról, Wenczl Józsefről – az ő általa tanított táncok közül választottuk. Zárásként pedig Schweininger Péter Etwas frisches című művét adtuk elő. A táncbemutató további vendégkoreográfiái és azok összeállítóik voltak Szabó Tamás, Kürtösi Csilla – Cifra Kalotaszeg; Lente Lilla – Fiesta latina.

saartanzgruppe_33-1170166

A 22. Táncbemutató fő műsorszáma Stock Szabolcs és Nagy Franciska koreográfiája a Regruten volt. A műsort megelőző reklámmunkák is a tánc hangulatát és történetét idézték meg. A tánc, melyet a közönség meghatódva fogadott, a II. világháború idején besorozott falusi legények életét mutatta be, az elválást mindkét fél – a férfiak és a nők – oldaláról bemutatva.

A műsor alatt a Biatorbágyi Fúvós Kisparti zenekar kísérte a táncokat, Kaszás Sándor karmester irányításával. A zenekar a műsor után koncertet adott, majd a svábbálban a Mondschein Kapelle felelt a remek hangulatért.

Stock Martin


Fotók: Vasadi Photography

Ajánlott hírek