Az online oktatást segíti a Magyarországi Német Színház




Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

 A Magyarországi Német Színház sajtóközleménye

Tisztelt Pedagógusok!

„Valóban sötét korban élek én!” – írja Brecht Az utódokhoz című versében.

És valóban sötét időket élünk, amikor üresen állnak a színházak. Zárva tartunk, hogy segítsük a koronavírus megfékezését. Miközben művészeinknek otthon kell maradniuk és a színházban csend uralkodik, másoknak több munkájuk van, mint valaha: a homeoffice-t és az otthoni oktatást össze kell egyeztetni. Ez minden résztvevőnek, gyerekeknek, szülőknek és Önöknek, kedves Pedagógusok, nagy kihívás.

Az idő alatt, amíg Önöknek az online-oktatás tervezetét kellett kidolgozniuk, gondolkodtunk, hogy a színháznak ebben a rendkívüli időben van-e feladata és ha igen, milyen. A válasz hamar világossá vált: a színház feladata továbbra is, hogy az embereket gondolkodásra késztesse. Emiatt támogatni szeretnénk Önöket.

Screenshot 2020-04-24 at 11.48.42

Az évadunk „csiszolódjunk össze” mottójához illően, a kezdeti szomorúság után kreatív csapattá formálódtunk, és elkezdtünk kisfilmeket készíteni, amelyekkel az Önök munkáját szeretnénk kiegészíteni az online-oktatásban:

Gimnáziumoknak:
A gimnazista korosztálynak készült videókban a tananyag részeit képező verseket és prózai műveket dolgozunk fel többek között Goethetől, Lessingtől, de magyarországi német költőktől is, mint például Koch Valéria.

Óvodáknak és általános iskoláknak:
Az óvodásoknak és általános iskolásoknak szóló videók a fiatalabb közönség és a felnőttek számára egyaránt élvezhetők, mert lehetővé teszik a közös barkácsolást, a mesehallgatást és a mesehősök világának felfedezését.

Látogassanak el honlapunkra és YouTube-csatornánkra, illetve kövessenek minket a közösségi oldalakon (FacebookInstagram), melyeken kínálatunkat folyamatosan frissítjük, bővítjük, hogy színesítsük az iskolai hétköznapokat!

Észrevételeiket, visszajelzéseiket és ötleteiket szívesen fogadjuk az info@dbu.hu címen.

Bízunk a mihamarabbi viszontlátásban és jó egészséget kívánunk!

A DBU-csapata

Ajánlott hírek