Egyenként odahaza, mégis mindenki együtt

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

TrachtTag daheim 2020 

Április utolsó péntekén a magyarországi németek a gyönyörű népviseletüket ünneplik. Ez 2015 óta már hagyománnyá vált. Idén április 24-én került sor a TrachtTag-ra. A dátum pedig egybeesett a magyar népviselet napjával, amihez kapcsolódva a német kezdeményezés különleges színfoltnak számított, hiszen a sváb viseletek megkérdőjelezhetetlenül hozzájárulnak hazánk sokszínű kultúrájához.

TrachtTagdaheim2020_wall

A nap eredetileg a már megszokott módon zajlott volna. A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum) hatodik alkalommal kérte a magyarországi németeket, hogy válasszanak ki egy népviseleti darabot vagy kiegészítőt és azt kombinálják a ruhájukkal, a ruhakölteményekről pedig készítsenek fotókat és videókat. Eddig ebben a ruházatban is mentek a résztvevők iskolába, dolgozni vagy éppen ügyet intézni. A járvány miatt jelenleg azonban nem ajánlatos elhagyni otthonainkat, az eseményeket is sorban lemondták. Ennek ellenére a Zentrum úgy döntött, hogy mégis megtartja a TrachtTag-ot, amit egyszerűen átnevezett „TrachtTag daheim”-ra (daheim, azaz odahaza). Az érdeklődőket pedig arra kérte, hogy mindent tegyenek ahogy eddig, csak idén otthon ünnepeljenek.

- Úgy véltük, hogy egy kis jókedv nem árt a nehéz időkben, illetve nagy szükség van az összetartásra  – mondta Ambach Mónika, a Zentrum igazgatója. – Rengeteg fotót és videót kaptunk, ezek a Facebook-on, a TrachtTag 2020 eseménynél csodálhatóak meg, de természetesen összeállítottuk a hagyományos fényképalbumunkat is. A gyűjtemény idén több mint 1000 fotót tartalmaz!

A fotók és a Facebook-videók a trachttag.hu weboldalon is megtekinthetőek, a YouTube-felvételek pedig felkerültek a Zentrum TrachtTag tematikájú lejátszási listájára.

A TrachtTag-gal ismét bebizonyítottuk, hogy a magyarországi németeknek sok minden van a tarsolyában, és hogy apróságokkal is hozzájárulhatunk a nagy közöshöz!

EGY KIS ÍZELÍTŐ A KÉPEKBŐL ÉS VIDEÓKBÓL

 

TrachtTag-honlap >>>

A 2020-as TrachtTag-fotóalbum >>>

TrachtTag 2020 – Facebook-videók >>>

TrachtTag-videók a YouTube-on
>>>

A 2020-as TrachtTag Facebook-esemény >>>

Frissítve: 2020. május 19.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo