Nosztalgiázni azért lehet…

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Tekintettel a jelenlegi egészségügyi helyzetre az Abgedreht!– Magyarországi Német Ifjúsági Filmünnep zárórendezvényét nem tudtuk ma, azaz április 17-én megtartani, és magát a versenyt is halasztanunk kell, de ez még nem akadályoz meg minket abban, hogy egy kicsit nosztalgiázzunk.

Screenshot 2020-04-17 at 15.17.59

Az Abgedreht! ugyebár egy 2006 óta évente a Zentrum által megrendezésre kerülő filmfesztivál. Alapját a középiskolás diákok számára kiírt rövidfilmpályázat képezi, melynek kiírása szerint a diákcsapatok maximum 10 perc terjedelemben a német nemzetiséghez kötődő filmeket forgatnak, természetesen német nyelven.

abgedreht2018 - 34

Az alkotásokat minden verseny után DVD-n is megjelentetjük. Eddig 13 DVD került kiadásra, melyek összesen 174 alkotást tartalmaznak. (A DVD-k megvásárolhatóak a Zentrumnál.) A filmeket többek között a nemzetiségi oktatásban is hasznosítják, de bemutatásra kerültek már a Magyar Televízióban, az Unser Bildschirm magazinban és különböző rendezvényeken is.
Az évek alatt készültek dokumentum-, riport és rövid játékfilmek is, de volt aki némafilmet forgatott, más pedig stop motion technikát alkalmazva egy animációs alkotást hozott létre.

Az eddigi 13 Abgedreht!-en közel 800 diák versenyzett az ország számos középiskolájának színeiben. A filmek bemutatójára mindig Budapesten kerül sor. Az izgalmas filmmustra sok év óta a Művész Moziban zajlik, ahol Szakmai zsűri értékeli és díjazza a filmeket.

2006 óta sok-sok segítő dolgozott az esemény zökkenőmentes lebonyolításán. Mindannyiuknak hálásak lehetünk a sok jó hangulatú mozinapért. Minden évben meg is örökítettük a lelkes csapatunkat, mert az Abgedreht! nemcsak a résztvevőknek, hanem a szervezőknek is nagy élmény.

Köszönettel tartozunk a támogatóinknak és a médiapartnereinknek is, akiknek kulcsszerepe van abban, hogy eddig tizenháromszor már megtarthattuk az Abgedreht!-et.

Abgedreht! 2014

A jó hír az, hogy a 14. Abgedreht! filmversenyt sem mondjuk le, mert a mozinapot egy későbbi időpontban, még az idei év folyamán megtartjuk.

Addig pedig lapozgatjuk a sok szép fotóalbumot…

Az Abgedreht! hivatalos weboldala >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo