Online báloztak

Forrás: GJU
Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

„Megpróbáljuk ezt a nehéz időszakot hasonlóan újszerű ötletekkel egy kicsit vidámabbá és elviselhetőbbé tenni!”

Istvan Schaffer (Akkordeon), Initiatoren Aron Horvath und Kinga Fulop bei einem Balozz.hu-Tanzhaus in Mischlen

A balozz.hu egy olyan internetes portál, ahol lehetőségünk van különféle bálokat keresni az ország minden pontjáról. Az érdeklődők a rendezvényekről nemcsak informálódhatnak, hanem lehetőségük van saját eseményeiket is feltölteni és reklámozni. A csapat célja, hogy az emberekkel megszerettesse a bálok látogatását. Eddig több mint 2000 eseményt osztottak meg, közönségük rendkívül széles. Az az újszerű ötlet, hogy egy online bált szerveznek, mindenkit meglepett. Ebből az alkalomból kerestem meg a kezdeményezőket, Horváth Áront és Fülöp Kingát. Az ötlet hátteréről és koncepciójukról kérdeztem őket.

Hogyan jutott eszetekbe, hogy egy online bált rendezzetek?
Amikor kormány március 11-én minden 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényt betiltott, rögtön tudtuk, hogy ez az összes magyarországi bált is érinti. Elgondolkodtunk azon, hogy a balozz.hu hogyan is javíthatna ezen a helyzeten. Az online bál ötlete akkor jutott eszünkbe, amikor mérlegeltük, hogyan támogathatnánk mi is a „Maradj otthon!” kampányt.

Mi volt ennek a hátterében? Mit szerettetek volna elérni?
Egyszerűen az volt a célunk, hogy az emberek otthon maradjanak, és mégis szórakozni tudjanak.

Hány résztvevője volt az eseménynek? Mely régiókból „érkeztek” az emberek? Milyen korosztály képviselte magát?
Összesen körülbelül 370 „résztvevője” volt a bálnak, folyamatosan pedig 60-70 néző. Az esemény végéig nagyjából 20 fiatal maradt, akik még akkor is ráadást kértek. A nézőkről nincsenek konkrét adataink, mert a YouTube ezeket anonimként kezeli.

Hogyan valósítottátok meg az eseményt technikai szempontból?
Alapvetően már a szigorítások első hetében meg szerettük volna szervezni a bált, azonban addigra még nem tudtuk biztosítani a technikai hátteret hozzá. Kísérleteztünk a Facebook Live-val, és YouTube Live-val is. Végül kiderült, hogy az utóbbi sokkal stabilabb. Az első koncepció az volt, hogy különböző dalokat, természetesen olyanokat, amiket máskor bálokon is hallani szoktunk, élő közvetítésben játsszunk le. Egész héten azon dolgoztunk, hogy az ötletet finomítsuk. Ekkor bukkantunk rá a festify.us weboldalra, ahol dalokat lehet keresni és szavazni lehet rájuk, a szavazatszám alapján pedig eldől, hogy melyik lesz a következő lejátszott zeneszám.

Melyik dalok voltak a legnépszerűbbek?
Ami minket a legjobban meglepett, hogy a résztvevők leginkább német slágereket kértek, de nagyon sok híres magyar dal és délszláv sláger is előbukkant. Mi személy szerint legjobban magyar dalokkal készültünk, annak érdekében, hogy minél több nézőt szórakoztathassunk. De mivel a rendszer teljesen demokratikus alapokon működik, így a „nép” döntött, hogy mi került végül a lejátszási listára.
Vannak még hasonló terveitek a jövőre nézve?

A továbbiakban is megpróbáljuk ezt a nehéz időszakot hasonlóan újszerű ötletekkel egy kicsit vidámabbá és elviselhetőbbé tenni. Ha valaki nem szeretne lemaradni a soron következő online eseményekről, az kezdje el követni a bálozz.hu Facebook oldalát!

Köszönöm, hogy megválaszoltátok kérdéseimet! További jó ötletelést és sok sikert kívánok céljaitok megvalósításához!

Egri Sára

Das nächste Event findet am 4. April statt >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo