Online német klub Újbarkon

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Újbarok Német Nemzetiségi Önkormányzata a tavalyi évben úgy döntött, hogy a sok éve kedvelt programok mellé újakat is szervez. Mivel az oktatáson kívül kevés lehetőség van a német nyelv gyakorlására, idén január óta minden hónap első szerdáján német klub várja az érdeklődőket Újbarkon.

onlinestammtischujbarok

Márciusig minden renden zajlott, egyre többen látogattak el a faluból, illetve a szomszédos Szárról a beszélgetésekre, ahol minden alkalommal egy-egy témakört jártunk körül. Mivel a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt személyesen nem jöhettünk össze, a klub folytatásának egyetlen lehetősége az online forma volt.

Április 1-jén találkoztunk először a virtuális térben, ahol videóhívással kapcsolódtak össze a résztvevők. Fiatalok és idősebbek is velünk tartottak, és ez alkalommal a szabadidős tevékenységekről beszélgettünk. A kezdeti technikai akadályok áthidalása után mindenki szuperül érezte magát, hiszen ez a találkozás egy üdítő színfoltja volt a karantén-mindennapoknak.

Április 24-én a német klub eredeti tervei szerint a Lendvay utcába, a Magyarországi Németek Házába kirándult volna. Mivel ezen a napon a terveinkkel ellentétben nem látogathattuk meg a Zentrum csapatát, illetve a Neue Zeitung szerkesztőségét, egy újabb online beszélgetés mellett döntöttünk. Mivel április 24-e a TrachtTag napja volt, a résztvevők ennek megfelelően a viseletük egy választott darabját felvéve ültek a számítógép elé és beszélgettek a nemzetiségi viselet és öltözködés témaköréről. Összehasonlításra került például az újbarki és szári viselet, természetesen németül vagy újbarki és szári dialektusban.

Júniusban talán már offline is találkozhatunk, ám ha mégsem, akkor a Google Meet-en biztosan!

Nagy Viktória

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo