Segíts a plébánosodnak!

Forrás: GJU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Megtartották az első online szentmisét
az újhartyáni templomban

A Magyarországi Német Fiatalok Közösségének újhartyáni baráti köre nagy hangsúlyt fektet a helyi sváb népszokások megőrzése mellett közösségünk egyházi ünnepeinek és szokásainak ápolására is. Így jött az ötlet, hogy a húsvéti időszakban felajánljuk segítségünket plébánosunknak, Hefler Gábor atyának, az online misék megszervezésében.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gábor atya nyitottságának és a fiatalok segítőkészségének köszönhetően nagyböjt ötödik vasárnapján már meg is tartottuk az első online szentmisét. A szentmisét az újhartyáni Szent Borbála-templom új Facebook-oldalán kísérhették figyelemmel. Nagy örömünkre már most sokan becsatlakoztak az élő közvetítésbe, már az első alkalom igazolta, hogy a híveknek van igényük az online szentmise-közvetítésekre a veszélyhelyzetben is.

A kezdeményezést természetesen folytatjuk, virágvasárnap, nagycsütörtökön, nagypénteken, nagyszombaton és húsvétvasárnap is lesz lehetőség a szertartások megtekintésére. Az időpontokat hamarosan közzétesszük az újhartyáni Szent Borbála-templom Facebook-oldalán. Kapcsolódjanak be Önök is!

Nádas Barbara

〰〰〰〰〰

Az MNFK elnöksége üdvözli az újhartyáni baráti kör példaértékű kezdeményezését. Fontos, hogy a húsvéti időszakban is összetartsunk. Ezért arra kérjük a baráti körök fiataljait, hogyha lehetőségük van rá, keressék fel plébánosukat és ajánlják fel segítségüket annak érdekében, hogy a húsvéti ünnepségek minél több településen online megtartásra kerülhessenek.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo