Félbeszakadt az idei országos magyarországi német szavalóverseny

Forrás: LdU

Számos egyéb rendezvény mellett a magyarországi német szavalóversenyt is derékba törte a koronavírus-járvány. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata idén 16. alkalommal készült megvalósítani az általános és középiskolások számára meghirdetett országos vetélkedőt, amelyre ezúttal is irodalmi nyelven vagy nyelvjárásban előadandó versekkel, prózarészletekkel lehetett nevezni. A regionális előválogatók egy részét még megtartották, aztán március közepén a járvány miatti veszélyhelyzet és az azzal kapcsolatos megszorító intézkedések miatt le kellett fújni a még meg nem tartott válogatókat.

96387592_2623662481227522_6401263122459394048_n

– Mostanában, egészen pontosan május 22-én szerettük volna megtartani Budapesten az országos döntőt – mondta Sax Ibolya, az országos német önkormányzat hivatalának megbízott hivatalvezetője és oktatási referense. – Borzasztóan sajnáljuk, hogy erre ebben az évben nem kerülhet sor, hiszen a finálé minden esztendőben fantasztikus. A regionális elődöntőkön több mint ezer gyermek és fiatal szokott szerepelni, és közülük kerül ki az a körülbelül kétszáz versenyző, aki a döntőben a legelőkelőbb helyezésekért mérheti össze a tudását. A felkészülésbe mindenki óriási munkát fektet. Ezúton is köszönjük a versenyzők, a felkészítő tanárok és a szülők munkáját, és reméljük, hogy a jövőre tervezett 17. évad már a régi rend szerint zajlik majd.

Sax Ibolya elmondta, különösen büszke arra, hogy egy-egy ötletes kezdeményezés révén mégsem kell minden előadásról lemondanunk. A Német Önkormányzatok Bács-Kiskun Megyei Szövetsége például felhívást tett közzé: ha a nyelvjárási kategóriában, illetve magyarországi német szerzők műveivel indult versenyzők videóra veszik és beküldik a produkcióikat, akkor azokat a szövetség a Facebook-oldalán közzéteszi.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo