Különdíjjal jutalmazták az MNÁMK Ulmer Schachtel témájú projektjét

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A „Schachtel macht Schule” (A dereglye iskolát teremt) elnevezésű projekttel a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja pályázott a Német Kereskedelmi és Iparkamara „Schüler bauen weltweit Brücken” (A diákok hidakat építenek) elnevezésű versenyén. A kétévenként a külföldön működő német iskolák számára kiírt versenyen olyan példaértékű kezdeményezéseket díjaznak, amelyek kapcsolatot teremtenek az iskola és a működési ország más iskoláinak diákjai, a lakosság, illetve a gazdasági élet szereplői között. Az idei versenyen összesen 45 külföldi német iskola vett részt a világ számos pontjáról. Közülük 10 pályázatot emelt ki és díjazott a szakmai zsűri. Az MNÁMK pályázatával az egyik különdíjat és a vele járó pénzjutalmat érdemelte ki.

Ulmer Schachtel Ausmalschablone

A három bajai német szervezet közös kezdeményezése nyomán országos (sőt nemzetközi) összefogással megvalósult és tavaly októberben átadott Ulmer Schachtel Baja emlékműhöz kapcsolódóan az MNÁMK gimnáziumában egy szerteágazó projekt valósult meg.

Hostessen bei der Eroffnung

Az intézmény tanárai és a diákok közösen arra keresték a választ, hogy milyen módon lehet az intézmény udvarán álló országos betelepítési emlékművet az oktatásba és az iskola életébe minden sokrétűbben integrálni. A projekt során összegyűjtötték a már elkészült és a mindennapi munkában alkalmazott feladatlapokat, a diákok készítettek kifestőt és egy ismeretterjesztő-népszerűsítő videót a hajóról. Már az átadást megelőzően a tanulók is részt vettek a hajóban látható kiállítás ismertető szövegeinek lefordításában és nagy szerepet vállaltak az ünnepélyes megnyitóünnepség során, ahol hostessként segítettek, illetve a műsorban is közreműködtek.

Prufungsgruppe

A projekt fontos eleme volt, hogy önként jelentkező diákok egy online képzés és vizsga után megszerezhették az „Ulmer Schachtel vezetői engedélyt”. Nyolc diák teljesítette a követelményeket és így a jövőben idegenvezetőként mutatják be az érdeklődő csoportoknak az ulmi dereglyét.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo