Pécsi térzenék a Jókai téren

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Több mint két évtizede kerülnek megrendezésre Pécsett a nyári hónapokban a magyarországi német fúvószenekarok által adott szabadtéri koncertek. A pécsi, illetve a régióból érkező zenekarok ismert magyarországi német fúvószenekari darabokat adnak elő a közönségnek. A rendezvény célja, hogy bemutassuk a közönségnek értékes zenei örökségünk legszebb és leghangulatosabb darabjait, valamint megmutassuk a nézőknek és a járókelőknek, hogy városunkban és körülötte létezik egy eleven magyarországi német közönség.

07_9BranauerMusikanten_20200712_NNFoto

A koronavírus-járvány miatt idén sok programot át kellett szervezni, de szerencsére a pécsi térzenéket ez nem érintette. Nagyon örülünk, hogy ezen a nyáron a pécsi belvárosban, a Jókai téren köszönthetjük a zenekarokat, köztük a Lustig Auf! Zenekart, a Neun Brauaner Musikanten zenekart, a Véméndi Fúvószenekart, a nagyárpádi Ritter Zenekart, valamint a Schnaps Zenekart.

35_LustigAufKapelle_20200628_NNFoto

A Lenau Ház és a Pécsi Német Önkormányzat szeretettel várja Önöket július 26-án, augusztus 9-én és 23-án 18 órakor a pécsi Jókai téren a „2020-as magyarországi német térzenék“ rendezvénysorozatra.

Gestern versammelten sich erneut etwa 200 Leute auf dem Jókai Platz, um sich authentische ungarndeutsche Blasmusik…

Gepostet von Deutsche Selbstverwaltung Fünfkirchen / Pécsi Német Önkormányzat am Sonntag, 12. Juli 2020

Az idei koncertek szervezője a Lenau Ház és a Pécsi Német Önkormányzat, a rendezvény a magyarországi Német Nagykövetség támogatásával valósul meg és Pécs városa támogatja.

Krammné Mezei Anikó

Fotók: Hubay József | nnfoto

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo