„Úgy érzem, a magyarországi németek közös ügyeit a legjobban innen tudom elősegíteni”

Forrás: LdU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Bemutatkozik az MNOÖ új hivatalvezető-helyettese,
dr. Sudár Ágnes

Új vezető irányítja a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Budapesten található központjának munkáját: dr. Gutai Hajnalka hivatalvezető tartós távolléte alatt a június 1-jétől kinevezett helyettese látja el az említett pozícióhoz kapcsolódó feladatokat. A szakmai motivációja és a személyes indíttatása egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy az országos német önkormányzat felhívására beadja a pályázatát – hangsúlyozza dr. Sudár Ágnes, aki mindenekelőtt a hivatalhoz kapcsolódó munkáltatói jogkörbe tartozó feladatokról, valamint a közgyűlés működésének támogatásáról gondoskodik.

ldugeschaeft_saM

– Pécsett születtem és nőttem fel, és sokáig éltem is abban a városban. A mai napig oda megyek haza itthonról, Budapestről. Ugyanakkor apukám ágáról tolnai is vagyok, ahová szintén erős szálak fűznek. A dél-dunántúli „hagyományokhoz” híven német vér is csörgedezik az ereimben. Családi és baráti környezetemben sokan ápolják a magyarországi németek hagyományait és szokásait.

Az érettségi után HR-végzettséget, majd jogi diplomát szereztem, továbbá gazdasági vonalon is folytattam tanulmányokat. Az egyetem után betanultam az ügyvédi pályára, és a jogi szakvizsgát követően ügyvédként, majd sokáig egy multinacionális energetikai vállalatnál dolgoztam. Jogi támogatói feladataim során magánszemélyekkel, a gazdasági élet és a civil szféra számos szereplőjével, az ő különböző problémáikkal foglalkoztam Magyarországon és Németországban, és vegyes módszertanok alkalmazásával segítettem megtalálni a mindenki számára nyertes megoldásokat.

Szakmai és személyes indokok egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy megpályázzam az országos német önkormányzat által kiírt pozíciót. Ami a szakmai oldalt illeti, az egyetemi éveim alatt a közigazgatási szakkollégium tagjaként falukutatások során pillantottam be először a nemzetiségi és kisebbségi jogok világába. Akkori tanárom szavai a mai napig a fülemben csengenek: „nincs olyan jogász, aki megúszhatná a közigazgatást”. Nem is akartam megúszni. A személyes oldalt illetően pedig fontosnak tartom a gyökerek megtalálását, a szokások életben tartását, az összetartozás érzésének és a kultúránk megőrzését.

Az új kinevezésem szerint a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata hivatalának vezetői feladatait látom el dr. Gutai Hajnalka távolléte alatt. Izgalmas kihívást jelent átlépni az eddigi támogatói szerepkörből a vezetőibe. Úgy érzem, a magyarországi németek közös ügyeit a legjobban a hivatal berkeiből tudom elősegíteni.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo