Tisztújítás a 25 éves bácskai megyei szövetségnél

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Német Önkormányzatok Bács-Kiskun Megyei Szövetsége egy civil szervezet, melyet 1995-ben a Bács-Kiskun megyében működő német nemzetiség önkormányzatok alapítottak. Időközben a Csongrád megyei német nemzetiségi önkormányzatok is beléptek a szervezetbe.

20200828_170751

Az elmúlt negyed évszázadban 6 választási ciklus volt. Alapító elnök a nemesnádudvari Kishegyi Simon volt, őt 1999-ben Schön Ferenc váltotta Hajósról. Manz Józsefet 2007-ben választották elnöknek.

A 2019. évi nemzetiségi választások utáni aktuális alakuló ülésre a koronavírus-járvány miatt csak 2020. augusztus 28-án került sor Baján. A közgyűlés időpontjáig 26 Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyei települési német nemzetiségi önkormányzat, valamint a Bács-Kiskun Megyei Német Önkormányzat nyilatkozott a tagságról. Az önkormányzatok egy-egy küldöttje alkotja a közgyűlést, közülük választják a tisztségviselőket. Az alapszabály értelmében öt év határozott időre, de legfeljebb a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 309. § (1) bekezdése alapján a nemzetiségi önkormányzati képviselők soron következő általános választására kitűzött napot követő 150. napig új elnökség és ellenőrző bizottság került megválasztásra.

Manz József (Baja) továbbra is bizalmat kapott elnökként. Helyettesei Glasenhardt János (Bács-Kiskun Megyei Német Önkormányzat) és Heffner Hedvig (Gara) lettek. Az elnökség további tagjai: Krausz Éva (Nemesnádudvar), Várhelyi Enikő (Hajós), Véghné Kanyó Annamária (Bácsbokod) és Vörös Csaba (Vaskút).
Az ellenőrző bizottságban Nagy István (Kunbaja) elnök munkáját Csordás Mariann (Katymár) és Krix János (Bácsalmás) segítik.

Az elnökség már szeptemberben megkezdi a munkát, hiszen a „Bács-Kiskun Megyei Németségért“ díj odaítéléséről, valamint a hagyományos német nemzetiségi kultúrest előkészítéséről kell döntenie.

A választott tisztségviselőknek jó munkát kívánunk!

Knollné Bakonyi Andrea
irodavezető

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo