Alma-nap Újbarkon

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

2019-ben a 10 éves fennállását ünneplő Újbarki Tájház a szentendrei Skanzenben mutatkozhatott be, amely alkalom az alma köré épült. A jól sikerült jubileumi szereplés után elhatároztuk, hogy a faluban is szeretnénk egy hasonló őszi programot szervezni. Tavaly meg is született az Alma-nap ötlete, amit egy tájházszépítéssel szerettük volna kiegészíteni. Az időjárás miatt sajnos akkor csak néhány munkát tudtunk elvégezni, de a programötletet továbbra is észben tartottuk.

DSC_6517

Márciusban a karantén-időszak előtt tartottuk meg tavaszköszöntő Mézes napunkat, amit sajnos eddig a fennálló helyzet miatt más esemény nem követhetett. Most a jó időjárás lehetővé tette, hogy szabad téren egy igazi őszi családi programot valósítsunk meg. A délutánt almaszedéssel kezdtünk, majd darálással és préseléssel folytattuk. A végeredmény egy ínycsiklandó, 100%-os almalé lett, ami kicsik és nagyok kedvencévé vált. A gyümölcslé mellett finomabbnál finomabb süteményeket kóstolhattak meg a résztvevők, amik természetesen mind alma felhasználásával készültek. A felnőttek almapálinkát is ízlelhettek, de az ősz másik kedvencéből, a szőlőből készült must is mind elfogyott.

DSC_6569

A tájház felfedezése mellett a kézműves sarokban almával nyomdázhattak a gyerekek, csodaszép gyurmafigurák és őszi képek készültek. A kedvenc persze most is az ugrálóvár és a többi játék volt.

Köszönjük a felajánlásokat Pats Jánosnak, ifj. Putnoki Gábornak és Nagy Lajosnak! Reméljük, hamarosan újra találkozhatunk egy falubeli rendezvényen!

Nagy Viktória

Német Nemzetiségi Önkormányzat Újbarok

Fotóalbum >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo