Az Év Múzeumának választották a budaörsi Heimatmuseumot




Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A budaörsi Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény, azaz a Jakob Bleyer Heimatmuseum két évvel Az Év Tájháza díj elnyerését követően 2020. október 9-én újabb rangos elismerésben részesült.

EMoklk

A Heimatmuseumnak Az Év Múzeuma 2020 kitüntető címet komplex intézményi megújulásáért, kiemelkedő műtárgyvédelmi, gyűjteménygondozó tevékenységéért, valamint a múzeumi tartalmak közreadásában, az ismeretátadásban elért kiemelkedő teljesítményéért ítélték oda.

Az 1996-ban alapított, évente kiadott Az Év Múzeuma díjat a muzeális intézmények elmúlt évi fejlődését értékelve, a stratégiai eredményeket összevetve ítélik oda a bírálók. A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület idén két kategóriát hirdetett: a „nagy múzeumok” sorában az országos múzeumok, országos szakmúzeumok és a megyei hatókörű városi múzeumok versenyezhettek, a „kis múzeumok” között a területi múzeumok, tematikus múzeumok, közérdekű muzeális gyűjtemények és kiállítóhelyek szerepeltek. A budaörsi helytörténeti gyűjtemény ez utóbbi kategóriában szerepelt sikerrel.

Ajánlott hírek